Tájékozódási túraverseny ajánló - TUTI kupa

Az október 8-án megrendezésre kerülõ TUTI kupa tájékozódási túraverseny nem teljesítménytúra lesz, de azért szeretném a figyelmetekbe ajánlani.
Egy össszevont versenyt rendezünk a TUTI egyesülettel. Ez azt jelenti, hogy az alapfokú versenyt a Gémes TE rendezi, a középfokú versenyt pedig a TUTI egyesület.
A két verseny annyiban különbözik, hogy az alapfokú verseny bontott távú, kötött menetsebességes lesz. A meneridõ kb. 2 óra és a távolság 5,4 km. A középfokú vereseny pedig a hagyományos TUTI Kupa lesz. Majdnem minden állomáson pontõr lesz, akinél tájékozódással kapcsolatos feladatokat kell megoldani külön pontokért. A feladatok megoldása nem kötelezõ, de a verseny végeredményébe beszámít. A szintidõ 4 óra. Ez alatt kell tetszõleges sorrendben minnél több ellenõrzõ pontot felkeresni. Aki már járt TUTI Kupán, az tudja milyen is az, aki pedig nem annak érdemes kipróbálni. A profibb versenyzõknek mindenképpen a TUTI Kupát ajánlom.
Mindkét versenynél a rajt a Pálvölgyi barlang bejáratánál lesz. Ott kell majd eldönteni, hogy ki melyik versenyen szeretne elindulni.
A kiírások megtalálhatók a www.GemesTE.hu honlapon.
Dravecz Ferenc
Gémes TE