2006. évi osztrák Marathon-kupa sorozat eredmények

Kihirdették a 2006. évi osztrák Marathon-kupa sorozat eredményét.

2006. október 21-én lezárult nyugati szomszédunknál az idei évre meghirdetett Marathon-kupa sorozat. A résztvevõknek idén kijelölt 16 osztrák és 2 tetszõlegesen választott külföldi maratont kellett a maximumhoz teljesíteni. A díjazás négy fokozatban történt: bronz fokozat 5, ezüst fokozat 10, arany fokozat 15 és arany babérkoszorúval 16-18 maraton teljesítése esetén.

A kijelölt túrák között többnyire a hazánkhoz közelebb esõ alsó-ausztriai dombvidéki túrák szerepeltek, de volt egy-két nehezebb túra is, például a Tirol és Vorarlberg határán, Galtür környékén 1500 és 2700 méter közötti tengerszint feletti magasságban megrendezett Silvretta-Ferwall-Marathon, ahol eleinte szakadó esõben, majd 2000 méter felett már az augusztus végi hóviharban kellett megküzdeni a sziklás, havas tereppel és az 1750 méteres szintemelkedéssel.

A maximálisan elérhetõ 18 maratont, így az arany babérkoszorúval fokozatot összesen 15-en teljesítették, 12 osztrák és 3 magyar túrázó, név szerint Nagy Lajos, Szemkeõ Ferenc és Verõcei József túratársaink. Összesen 95 túrázó teljesített minimum 5 maratoni távot. Az ezüst fokozatot, vagyis 10 túrát, Árvai István és Várdai Lajosné, a bronz fokozatot pedig négy magyar túrázó érte el: Szabó Lina Boglárka 7, Hevér Gábor 6, Hevér Éva és Mészner Viktor 5 maraton teljesítésével.

A tetszõlegesen választható két (osztrák szemszögbõl nézve) külföldi maratonhoz természetesen a hazai palettából is lehet válogatni. Bár nálunk viszonylag kevés a kimondottan maratoni távú ttúra (pl. Meteor Maraton, Vasas Maraton, Lokomotív 42...), ezért a maratoninál hosszabb távú teljesítménytúrákat, pl. ötveneseket is elfogadnak.

Az eredmények megtekinthetõek a Maraton-kupa sorozat weboldalán.

Az itt korábban, illetve a Magyar Turista decemberi számában megjelent hír a honlap akkori aktuális adatai alapján készült, melyben azóta változások történtek, az érintettektõl szíves elnézést kérünk!