Éjszakai túra a vonatért! - A Gyõr-Cuha-völgy-Zirc-Veszprém vasútvonal megmentéséért

Éjszakai túrák ! - 2007. augusztus 24. (péntek)

Immáron hatodik alkalommal szervezünk 22km-es gyalogos túrát a 11-es számú (Gyõr-Cuha-völgy-Zirc-Veszprém) vasútvonal megszüntetése ellen tiltakozva, hiszen a vasútvonal sorsa még mindig bizonytalan. Kiránduljunk együtt, és mentsük meg a Cuha-völgyi vasutat a bezárástól!

Találkozás: Két túracsoport indul, csoportonként két túravezetõvel és maximum 35 fõvel!

1. csoport: találkozás Zirc vasútállomáson 21 órakor, regisztráció után 21.30-kor túravezetõinkkel indulás a Zirc-Porva-Csesznek vasútállomás-Cuha-völgy-Vinye-Alsó-Cuha szurdok-Vinye útvonalon. A túra végállomása: Vinye. Várható érkezés hajnali 3 óra körül! A hazajutásról mindenki egyénileg gondoskodik!

2. csoport: találkozás Vinye vasútállomáson 21.30-kor, regisztráció után 22.00-kor túravezetõinkkel indulás a Vinye-Alsó-Cuha szurdok-Vinye-Cuha-völgy-Porva-Csesznek vasútállomás-Zirc útvonalon. A túra végállomása: Zirc. Várható érkezés hajnali 4 óra körül! A hazajutásról mindenki egyénileg gondoskodik!

Túra részvételi feltételei: elõzetes jelentkezés és támogatói jegy: 300 Ft/fõ, ami tartalmaz: egy darab emlékkitûzõt, egy vasúti jegyet, amelyet a kimutatható személyforgalom növekedés érdekében a szervezõk váltottak meg Zirc állomáson, és a túrára készített emlékbélyegzõ lenyomatát. Minden résztvevõ, aki a támogatói jegyet megvásárolja, hozzájárul a vasútvonal fenntartásához!

Kötelezõ felszerelés: elemlámpa pótelemekkel (minden résztvevõ részére), lehetõleg vízhatlan túracipõ vagy bakancs, élelem és innivaló!
* A túrán, 18 éven aluliak csak szülõi felügyelettel vehetnek részt!
* A túrán mindenki saját felelõsségére vesz részt!
* A túra helyszínének megközelítésérõl és a hazajutásról mindenki saját maga gondoskodik!

Elõzetes jelentkezés szükséges! Határidõ: Augusztus 22. (szerda)
Jelentkezés és információ: Mészáros András 06 (20) 4714056, Gyenes Viktor 06 (30) 4667555, E-mail: gyenesviktor@freemail.hu, meszarosandras@invitel.hu