Túrabeszámolók


Tatai Öreg-tó Körök

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2017 2017
 Túra éve: 2017
Petya83Túra éve: 20172017.05.07 20:50:26
megnéz Petya83 összes beszámolója

 Tatai Öreg-tó Körök


2017.05.06.




Mivel három hétvége volt már csak a Kinizsiig, amiből az egyiket Prágában, a sörfesztiválon töltök, szükségem volt a mozgásra. Úgy döntöttem, elmegyek Tatára és gyaloglás helyett lefutok néhány kört a tó körül (a minimális terv 4 kör volt).


Mivel esett éjjel az eső, többeket elriasztott a tókerüléstől, így a kerékpárosokkal együtt családi hangulatban zajlott a rendezvény. 8.45 körül kezdem a futást, úgy terveztem, hogy 45 perces köröket produkálok, pár perces pihenővel a bázisponton. Az első két körön még felhős volt az idő és volt egy kis sár, de a 3-nál már legalább már ragyogó napsütésben nyomtam. A 4. kör közben gondolkodtam, hogy öt vagy hat legyen-e a vége. Utóbbi esetében egy laza maraton lett volna. :) De az 5. körben már azt mondta az agyam, hogy a 6. már nem kell, így 42 perces átlagköröket teljesítve 36 km futás lett a vége (Így sikerült plusz egy kört rátenni az alaptervre). Ezt kifejezetten jónak tekintem, mivel az idén messze vagyok (eddig) a tavalyi edzésmennyiségtől. 


A parkolóban lévő bázisponton volt zsíros-, margarinos-, lekvároskenyér, nápolyi, víz, üdítő, így a körök után mindig lehetett utánpótlást vételezni. Két önellenőrzőpont volt az úton, "emberes" pont felesleges is lett volna. Az útvonal miatt egy "érdekes" túra, én gyalog biztos nem, de futva jövőre is eljövök, ha megrendezik!