Túrabeszámolók


túra éve: 2017
Hársasi libatopogó / Püspöki forráskörTúra éve: 20172017.08.31 23:08:14

Püspöki forráskör 35 km


Szeretem a forrástúrákat. Augusztus 19-én születésnapi túrára készültem. Mivel közel lakom a Mátrához, választásom ismét egy forrástúrára esett: Püspöki forráskör 35 km.


A térséget az elmúlt évek különböző rendezésein már többször bejártam, de ezen túrázóként még nem vettem részt. A meteorológusok nagyon forró napot ígértek.


Szurdokpüspökiből indult a túra, a cél is itt volt. Az 1200 Ft nevezési díj ellenében színes térképet és - mint később kiderült - nagyon jól használható leírást kaptunk. Forrástúrákon gyakran kell jelzetlen úton haladni. A leírás pontos  volt, segített a tájékozódásban az útjelző szalagokkal és táblákkal együtt. 10 ellenőrző pontot terveztek a rendezők, 5 helyen pontőrök bélyegzéssel igazolták áthaladásunkat, 5 helyen kérdésre kellett válaszolni, ill. számot felírni. A túra során eljutottam olyan forráshoz, ahol eddig még nem jártam, örültem a lehetőségnek. 


Melegen sütött le ránk a "nyári nap sugára", inkább inni szerettünk volna mint enni. A forrásoknál - néhány kivételével - hűvös forrásvíz enyhítette szomjunkat, megtölthettük kiürült vizes palackjainkat. Aki mégis éhes volt, zsíroskenyérrel  és őszibarackkal enyhíthette éhségét két ellenőrzőponton. Erre a célban is volt lehetőség azt követően, hogy átvette az ötletesen megszerkesztett, gondolatokban gazdag oklevelet és a tetszetős kitűzőt.


Nagyon szép túra volt. Köszönet mindenkinek, aki valamilyen módon részt vett a nem kevés élőmunkát igénylő élőkészítésben, majd a rendezés lebonyolításában.

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár