Túrabeszámolók


túra éve: 2016
Abaúj - Hegyközi teljesítménytúra/Körbe-körbe a regéci várvölgybenTúra éve: 20162016.08.22 15:34:03
Abaúj - Hegyközi teljesítménytúra (FONY)

Egy GYÖNGYSZEM túra az eltömegesedő, igénytelen útvonalú, szív nélkül rendezett túrák világában.
Nincsen színes térképvázlat, a leírásban vannak hibák, nincsenek résztávok és szintek, az útvonal nem fényvisszaverővel jelzett, a szintidő szűkösnek tűnik. Aki ezt nehezen viseli, az csak a kritizálás miatt ne jöjjön.

Van azonban pár olyan dolog, ami csak kevés túrán létezik, ezeket keresem mostanában és néhol rátalálok.

GYÖNYÖRŰ ÚTVONAL a Zemplén szívében. Egyetlen dolog fáj: az, amit a kedvenc Regéci várammal tettek… Vétek. Egy bolond várat építeni az ősi romokra, nem volt szíve a tervezőnek. Elképzelem, milyen lenne egy újraépített római Colosseum … de az olaszok becsben tartják kincseiket. Persze a Fehérkúti forrás kicsi szobrára már csak néhányan emlékszünk, odaképzelem a négy vaspánt helyére. Látni kell az itteni kincseket: Rezső bácsi kútja, Ósva-völgy, Arka-patak völgye, a hatalmas erdők, a színek.

A BÉKE SZIGETE a Zemplén, a túra nem tömeges. Hallani a csendet, az erdő neszeit, elfelejthető a városi zsivaj, a gazdasági válság. Nincsen statisztika, nincsenek elvárások, nincsenek átverések. Csak a természet létezik a maga kis trükkjeivel :-) néhol furfangos kanyar a zöldön vagy huncut kis híd a sárgán. Ha az ember akarja, megismeri és megszereti. Elveszik az idő és a nyugalom veszi át a stressz helyét.

És ami még lüktet ezen a túrán a SZÍV ! A rendezők KEDVESSÉGE a rajtban-célban, az ellenőrzőpontokon nem szokásos, tényleg a szívüket adják bele. Egy család rendezi, szülők és gyerekek, szívből mindent beleadnak. Mésszel jelölik az útvonalat, maguk készítik a meleg ételt, saját termésű gyümölcsöket kínálnak, kemencében égetik ki az ajándékpoharakat és ők formázzák az érmeket is. Mindenkinek jut étel-ital, mindenkire jut figyelem.

Azt adja ez a túra, ami számíthat még ebben a rideg világban: az OTTHON MELEGÉT IDÉZŐ HANGULATOT!

Ajánlom mindenkinek, akinek fontosabb a természet és kedvesség, mint a futószalag-rendezés.
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár