Túrabeszámolók


túra éve: 2008
Cuha 25/35/50/ Bakonyalja 25/45 / (Erdőalja 25) / BakonyerdőTúra éve: 20082008.07.21 08:01:20
CUHA 25

Mivel a túra végén megfogadtam, hogy leírom tapasztalataimat a Cuha 25 ttúráról, ezért ennek most eleget teszek, már csak azért is, mert utólagos megdöbbenésemre az elõzményeknél meglehetõsen vegyes kép fogadott a szervezés tekintetében.
Hozzá kell tennem, hogy nem vagyok egy vérbeli ttúrázó, évente egy-két útvonallal próbálkozom. Most mégis billentyûzetet ragadtam a túra kifejezetten magas szervezettsége miatt.

Bár késve érkeztünk, a 10 utáni nevezésünket mégis örömmel fogadták. Az itiner kitûnõen használható volt (térkép volt nálunk, de végül egyszer sem használtuk), az ellenõrzõ pontok jól megközelíthetõek és jól felszereltek voltak (csoki, keksz, szóda!, sör!! célban zsíros deszka) a nem jelzett szakaszok egyértelmûen végig ki voltak szalagozva. Koca túrázó révén a tájékozódással szoktak problémáim lenni, de itt gyakorlatilag végig csak a Bakony csodálatos és változatos környezetére kellett figyelnem. Az Alsó-Cuha völgy elképesztõen gyönyörû és (most hogy elõzõ napokon esett az esõ) kellemesen kalandos!

Lehet, hogy az elõzmények korábbi ismerete esetén nem vágtam volna bele, de hál’ Istennek ez nem történt meg, és ha továbbra is hasonlóan jól szervezett marad a túra, akkor mindenkit bátorítanék egy kellemes nyári sétára, ami nem túl megerõltetõ, de felejthetetlen élményt nyújt!
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár