Túrabeszámolók


túra éve: 2010
Csemő virágünnepeTúra éve: 20102010.07.06 21:14:30







Nagyon vártuk már ezt a túrát, tavaly is részt vettünk, nagyon jó volt a szervezés, az útvonal pompás! Még úgy sem akartunk lemondani a túráról (és inkább strandra menni), hogy hõséget ígértek az idõjósok. Emiatt korán indultunk, a kiírás szerint 8-9-ig volt indulás. Pont 8-ra oda is értünk, mégis már több, mint 100 induló volt elõttünk (tavaly késõbb rajtoltunk, kevesebben voltak, de nem sokkal)! A kapott itiner részletes leírást és térképet is tartalmaz, sõt, hátoldalán rövid leírás Csemõrõl, a túráról stb. A szalagozás mindenhol (ahol szükséges volt) kifogástalan és észrevehetõ volt.


A pontõrök kedvesek, vidámak voltak, a táj ellenállhatatlan, a hangulat pezsgõ volt, a túrán látnivalók is voltak (gyermekkel érkezõknek fõleg érdekesebb)!! Sokban egyet értek az elõttem írókkal: a vidéki emberek jellemérõl, a replikázó férfiúról a célban (nem is értettem igazán a felháborodását), a táj szépségérõl, a túra ellátásáról. A szervezõk elõtt le a kalappal. A 600!!! forintba belefért csoki (ami elfogyott, a végén megkaphattuk volna, de nem volt bõr a képünkön), üdítõ (többféle), gyümölcs, energiaital stb..., de ami a legmeglepõbb, a célban a faluünnepségen a bográcsgulyás kenyérrel!!! A kitûzõ dátumozott, más, mint a tavalyi. Arra kíváncsi lennék, mindezt hogy hozták össze :-) Mindenesetre jövõre is ott leszünk, ha törik, ha szakad!!! It was perfect! Köszönjük még egyszer az élményt!


 

 
 
Óbudai Körtúra/HatártúraTúra éve: 20102010.07.06 21:11:41






Reggel igen hûvös volt az idõ, esõt is ígértek, de ezen a túrán mindenképpen részt szerettünk volna venni, mivel: új túra, Budai hegyek szépsége, a táv nem hosszú.


A rajtnál a szervezõk gyorsak voltak, bár túl sokan nem indultak. A kapott itiner részletes szöveggel volt ellátva, hátoldalán térképpel és leírás az út szintemelkedéseirõl is. Gondoltam is, hogy ez aztán nem semmi. Viszont a túra végén a leírás pontatlan, félreérthetõ volt, sokan eltévedtek, másfelé mentek, nem látták a szalagozást...


Az elsõ órában már izzadtunk, pedig az idõ ellenére sem öltöztünk túl. A túra szép helyeken visz, összesen nyolc ellenõrzõ pont volt a 16.3 km-en. A pontõrök majdnem mindegyike autóval érkezett, amit csak azért említek meg, mert egyik ep-n sem volt semmilyen frissítõ! A kiírásban merõben más szerepelt (szõlõcukor, édes és sós keksz többek között), és úgy gondolom, hogy június vége felé alakulhatott volna másképpen is az idõjárás. A célban szörp és zsíros kenyér hagymával várt a szervezõkkel. Ár-érték arányt tekintve negatívan jellemezném a túrát (700 Ft), a kitûzõ viszont ötletes és remek darab. Ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, mindenképpen emlékezetes túra marad a legelsõ kullancs beszerzése miatt is. Remélem, jövõre is ott leszünk.


 

 
 
Dolina túrákTúra éve: 20102010.05.13 14:34:05

Sziasztok. Tavalyi évben a 20-ason mentem, idén már a 30-ason, jövõre pedig nagyon remélem, hogy az 50-esen fogok menni. A túra szervezettsége kitünõ volt, az "ellátás" kifogástalan (bár a második ep-n a sütit és az üdítõt nem kaptuk meg, másokkal ellentétben), az útvonal remek. Az elázott túrázókat sajnáltuk nagyon, mi éppen megúsztuk :-) Sok tucat kisiskolás és gyermekes családokat láttunk, ami igazán megmosolyogtatott és jó tudni, hogy a mai gyerkõcök is szeretik a természetet!!!


Egyetlen észrevétel: hogyan lehetséges az, hogy ugyanazon távon indulókat leelõztük, majd kicsit késõbb újra leelõztük õket anélkül, hogy a két elõzés között újra találkoztunk volna velük. Ez többször elõfordult, ami elgondolkodtató, csupán az, hogy akkor miért nem egyénileg szervezett túrára megy az illetõ, aminek útvonalát önmaga választja meg.


Üdv Mindenkinek! Jövõre ismét Albertirsa! (remélem, már strandolni is tudok majd) :-)


 

 
 
túra éve: 2009
Falasok(k)Túra éve: 20092009.09.14 21:05:50
sziasztok, mi is részt vettünk a híres és emlékezetes túrán (négyen). Csatlakozunk az elõttünk szólókhoz, miszerint: SE EMLÉKLAP, SE KITÛZÕ. No comment. Üdv.
 
  vissza az túrákhoz
<<== túranaptár