Túrabeszámolók


túra éve: 2009
Szarvas túrák - Döbröntei családi sétaTúra éve: 20092009.11.09 20:23:16
Mivel megszólítva érzem magam - mint seprû - így pár gondolatot én is leírnék, egyrészt a túráról, másrészt pedig a "mûsoros" hölgy kirohanásáról. Elõször is, én jeleztem Czibula Gyurinak, hogy mivel a 27-es távot tervezem, szívesen leszek seprû, amit köszönettel elfogadott, ilyen formán teljesítettem ezt a jól jelzett-szalagozott túrát, melyen több mint dupla annyian indultak, mint tavaly. Remek túraidõ kerekedett aznapra, nekem tetszett az útvonal - most voltam erre elõször - s a szolgáltatással sem volt probléma, igaz, a nagy létszámra való tekintettel a célban már elfogyott a kitûzõ, de sebaj, majd meg jön postán. Ezúton is gratulálok a szervezésért Gyuriéknak.

Az elsõ hozzászólóval volt szerencsém találkozni a 2. ep.nél - ahol seprûként pontzárás után több mint 20 percet vártam az esetlegesen késõn érkezõkre - aki finoman fogalmazva is feldúltan érkezett és már kezdetekkor igen érdekes hangnemet ütött meg. Való igaz, hogy volt egy zavaró formáció a zöld jelzésen - én is rossz felé indultam elõször - de mivel pár méter után nem volt zöld jelzés, gyorsan nyilvánvaló lett, hogy nem jobbra, hanem balra kell menni, ergo, gyorsan lehetett korrigálni, ha valaki figyel. A kedves túratársnõ nekem támadt, s effektív levegõvétel nélkül osztotta az észt, hogy mit-hogyan-meg hogy lehet így, stb, s az sem tûnt fel neki, hogy a ponton jelen lévõk kezében is megállt a csoki, arra a hangnemre, amit bátorkodott alkalmazni.

Az sem zökkentette ki a szerepbõl, hogy én hozzá képest meglehetõsen visszafogott és "vihar elõtti" nyugodt hangvételt alkalmaztam, mikor jeleztem felé, hogy talán keresse a jelzéseket, illetve használja az itinert, azért van, de ez õt különösebben nem érdekelte, csak hajtotta a magáét, így nem sikerült közös nevezõre jutnunk a több mint 5 perces magánszám után.

Nagy szerencséje, hogy nem más volt a seprû, ugyanis biztos vagyok benne, hogy más tizedennyi idõ alatt elhallgatatta volna minimum verbálisan, mert ettõl a hisztitõl még a jelen lévõ - egyébként szintén egy órát bolyongó 4 fõs, ebbõl 3 hölgy - csoport szava is elakadt. (Na, ennek se lennék a pasija mondat el is hangzott, illetve sokminden más is, de ezt nem idézném)

Úgyhogy javasolnám eme kedves túratársnak, hogy ezt a stílust legközelebb hagyja otthon, mert véletlenül, máshol, mások esetén, benézhet neki egy-két válaszreakció, s akkor tényleg lesz oka hisztire.

Az általa írt gúnyos beszámoló végre - hogy a jövõben mit kell - pedig nem is reagálok.
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár