Túrabeszámolók


túra éve: 2012
KINIZSI SZÁZAS és Terep Százas (2006-2008)Túra éve: 20122012.05.21 22:01:52





                                             
K 40  by Forest, 2012


Kinizsi 40-rõl tudok írni, amire nincs külön menüpont, így a K 100 alatt jelentkezem.


2012. május 19-e idilli túranap volt. Verõfény, szélcsend, bárányfelhõk.


Békásmegyeren a Veres Péter Gimnáziumban http://verespg.hu/ neveztünk. Gyorsan ment minden, perceken belül elkopott a legalább 100 méternyi sor. Pedig kettesével, hármasával is álltak ott…


Gimitõl pár száz méterre vonalkódos indítás, folyamatos haladás.


Ürömi országúton átkelvén, jól ismert irányba ment utunk a Kevélyek (Ezüst - Kevély, Nagy-Kevély) felé. Nagy - Kevélyen a „25-ös és 40-es pecsétel, a 100-as tovább megy”  Innét szép kilátásunk nyílt Pilisborosjenõre és a Budai-hegyekre.


Kevély-nyeregben kis csapatunk szinkronizálódott, azaz bevártak engem a túratársak  Ennek örömére közös fotózás is történt.


Majd szerelvényigazítás után, a K - jelzésen (az egyik lejtõs úton) mentünk a Csobánka mellett vezetõ szekérútra, egyenesen tovább, át a Csobánkai mûúton.


Rövidesen a Szentkúti elágazáshoz értünk, ahonnét érezhetõ emelkedõ következett. Szántói-nyeregben kereszteztük a Pilisszentkereszti mûutat. Onnantól egyfolytában a Z - jelzésen haladtunk. Irány a Pilis-tetõ, Pilis-nyereg. Eleinte meredek, késõbb nagyon meredek szakaszok jöttek: 10 %-ot meghaladó emelkedõk hosszasan elkísértek minket.


Végre felértünk a Pilis-tetõre. Innét szinte sík, néhol lejtõs ösvényen mehettünk, amelyet fakitermelési maradványok és madarak éneke színesített


         http://www.kinizsi.org/k100/k100_metszet.html


A Pilis-nyeregbe egy hirtelen, balra erõsen lejtõ, köves vízmosásban tudtunk lejutni. Itt volt a következõ ellenõrzõ pont, ahol büfészolgálat és tágas tér kínálkozott piknikhez, fotózáshoz.


Kényelmesen haladtunk tovább, Kesztölc irányába a lejtõs gerincen. Egy darabon apró és éles köveken kellett menni. Lejtõ végén ügyelni a hirtelen, meredek lefutású, sziklás ösvénnyel. Közben volt még egy ellenõrzõ pont, amelyet utunkról balra letérve, egy szép kilátással egybekötve felkerestünk.


Kiértünk az erdõbõl, lejöttünk a hegyrõl. Némi homokos terepen vezetett a kissé kanyargós útvonal. Kesztölcre érkeztünk. Aszfaltos szakaszon elértünk egy sarokhoz, ahol hideg sört- és üdítõt vehettünk magunknak. A Cola mellett döntöttünk


Kesztölcrõl jóformán aszfaltúton mehettünk Dorogra. Mellõztünk pár ligetet és egy templomot, majd elértünk egy forgalmas úthoz. Ott balra térve az egyenes enyhe emelkedõ elvitt minket a 10-es fõúthoz. Néhány méter után ismét balra és célba érkeztünk. 


A jól végzett túra örömére söröztünk és készültünk hazamenni.


Az itt elmondottakról készült egy rövidke videó:


http://www.youtube.com/watch?v=FA2jJRLzLE4&feature=channel&list=UL


 


 


 

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár