Túrabeszámolók


túra éve: 2015
Magas-Bakony (Bakonyi Kalandorok TE)Túra éve: 20152015.08.30 20:03:21

Én is csak alátámasztani tudom az elõttem leírtakat. Kiválóan megszervezett túra. A rajtban színes térképpel ellátott itinert kaptunk, az útvonalon "bolondbiztos" szalagozás, minden ponton frissítés és egy-egy kedves szó a túrázóknak, a célban mákostészta, jelvény(!), és különbözõ kedvezményeket biztosító kuponok.

Nagyon jó volt, szerettem ezt a túrát.

 
 
túra éve: 2014
Ősz a Budai-hegységbenTúra éve: 20142014.08.30 19:50:44

Õsz a Budai-hegységben 12


Rajt: gyorsan lezajlott, kb. két percet vett igénybe. 

Itiner: fénymásolt kétoldalas A4-es lap, szöveges útvonalleírással. A szintidõt rugalmasan kezelték, az indulási idõ (így az érkezés rovat is) üresen maradt. A kiskutyás bélyegzések nálunk nagy tetszést arattak. :)

Útvonal: célszerû lenne a Tündér-sziklához és az Erzsébet kilátóhoz egy-egy ellenõrzõ pontot beiktatni, mert így elég könnyû lecsalni az útvonalat. Valamilyen okból kifolyólag elég sokan visszamásztak a piroson Szépjuhászné-tól a János hegy irányába, nem is értettem, nekünk ezzel nem volt semmilyen gondunk.

Ellátás: Makkosmárián nápolyi és ásványvíz, a célban volt vajas kenyér, hagyma, piros arany, ásványvíz.

Díjazás: színes emléklap, kitûzõ.

Meglepetésként kaptunk egy könyvet is: A Vonat, mely Pekingbe visz címmel. 

 

 
 
Fázós TOPorgósTúra éve: 20142014.01.25 16:16:08

Nagyon klassz túra volt!



Ott kezdeném, hogy elõször vettem részt ilyen típusú túrán, amin nincs kötelezõ útvonal, sem betartandó szintidõ. Mivel nem jártam még korábban a Velencei-hegységben sem, ez nagyon jó lehetõséget biztosított számomra, hogy rendesen körbenézzek és felkeressem például a Nadapi szintezési õsjegyet is. Az extra ellenõrzõ pont, a János-forrás is minden gond nélkül belefért mindenkinek, aki fel akarta keresni.

A rendezõk nagyon barátságosak voltak, mindent megtettek, hogy a résztvevõk kellemes emlékekkel gondoljanak vissza erre a napra. 900Ft-os nevezési díjért Sport szelet járt a Bence-hegyen, igazán finom citromos tea Sukorón, a célban pedig zsíros- vajas- lekváros kenyér, almás pite, forró tea, forralt bor, szalonnasütéshez pedig szalonna és kenyér. :-) A János-forrásnál is megkínáltak zsíros kenyérrel (szalonnát sütöttek a pontõrök), de ezt udvariasan visszautasítottam és folytattam az utam. Természetesen nem maradt el a kitûzõ sem. Az itiner színes, jó minõségû térkép volt. A fázás a tavaszias idõ miatt elmaradt, de szerintem ezt senki sem (fõleg a rengeteg családdal érkezõ) nem bánta.

Szívesen vennék még részt hasonló beállítottságú kirándulásokon. Nekem bekerült a kedvenc túráim közé.

 
 
BUÉKTúra éve: 20142014.01.13 21:30:52

Sziasztok!



Engedjétek meg, hogy megosszam az én tapasztalataimat és benyomásaimat errõl a túráról.



Az ár tényleg túlzás. 1800Ft-ot egyik 20km-es túra sem ér a Budai-Hegységben. Viszont mindenképp ki akartam mozdulni és túltettem magam rajta.



A beszámolók alapján sok túrázóra számítottam, de azért így is megdöbbentõ volt a tömeg nagysága Hûvösvölgyben. Viszont a rendezõk abszolút urai voltak a helyzetnek és maximum 10 perc telhetett el az érkezésem és az indulásom között. Ennél jobban és gyorsabban nem lehet szerintem irányítani ekkora tömeget. (Meg lehet nézni az egy héttel késõbb rendezett kisvasutas túrát: minimum félóra sorban állás nevezésnél és a célba érkezésnél is.)



Az ellátásról: az induló csomag ivólébõl és croissantból állt.  A Nagyrétnél vettem a szaloncukorból, a végén pedig virslit fogyasztottam. Ennél több nekem nem is kell egy túrán, ha sushit akarok enni, akkor irány az étterem. :-)



A túra útvonalához sokat nem tudok hozzáfûzni. Én sem tudnék már a budai hegyekben nagyon kalandos túraútvonalat kitalálni. Aki rendszeresen kirándul ezen a vidéken, annak nem igazán lehet az a motivációja, hogy új dolgokat fedezzen fel. Engem inább az hajt, hogy kimozduljak a városból és kikapcsoljak a hétköznapokból.



Pozitív meglepetés volt a Kaán Károly kilátó alatt kifeszített kötél. Tényleg mindenre gondoltak a rendezõk

 
 
túra éve: 2013
Óbudai teljesítménytúraTúra éve: 20132013.09.29 11:35:04

Erõss Zsolt Emléktúra Óbuda 19



Pozitívumok:

- a sok induló ellenére gyors nevezés;

- jó térkép, részletes útvonalleírás; kritikus helyeken szalagozás;

- barátságos, segítõkész rendezõk;

- Sport szelet útközben, a célban étel-ital bõségesen;

- nyereménytárgyak sorsolása;

- mindez teljesen INGYEN!



Pici negatívum:

- a célban 12:30-kor még nem állt rendelkezésre Budapest Kupás pecsét, nem volt idõm megvárni, de sebaj, majd beszkennelem az itinert;

- én jobban örültem volna olyan jelvénynek, ami a túrára emlékeztet, és nem csak egy Óbudai Nonprofit zrt. logó van, de ez már tényleg csak szõrszálhasogatás.



Tavaly is, idén is részt vettem a túrán, jövõre sem szeretném kihagyni.

Köszönöm.



 

 
  vissza az túrákhoz
<<== túranaptár