Túrabeszámolók


túra éve: 2005
Mátrabérc / Hanák Kolos / MúzslaTúra éve: 20052005.04.09 21:06:34
Mátrabérc:



...felkeltem hajnalok hajnalán, beutaztam Pestre, buszra fel, némi zenehallgatás, meg alvás, 6:38-as rajt Sirokról.

Nagyon örültem a jó idõnek, egy szál pólóba mentem végig (?).

Az elsõ pont (elb@szott meredek szakasz után...) Lefelé némi, araszolás, idõnként kocogás. Aztán - SZAKEE szugerálására :-P - egy szép nagy esés, az avarba.

Innentõl Kékesig probléma nélkül, aztán jön a fáradtság.... A teapontnál (mátraakármicsoda) már gondolkozom a következõ városban lévõ feladáson, de végül úgy döntöttem, hogy még javítható a szintidõ. Aztán Ágasvárig tötymörgés, itt számítás megint a feladásról, aztán megint ellentétes döntés, hogy a következõ pontig lefele lehet futni (szintén mátraakármicsoda), mert épp a szintidõm határát súroltam. Sprinteltem lefele, ahogy a térdem bírta, síkba húztam ahogy csak tudtam, de mégis vesztettem 15 percet. Gondoltam ebbõl nem lesz Múzsla. Megszületett a végleges döntés: feladom.

Megkérdezem a pontõrt, hogy mikor lesz itt a kísérõ busz. Azt mondta leghamarabb 6-kor (fél 5 volt), de megvárja az Ágasvári pontõrt, összeszed mindenkit, szóval 8-nál elõbb nem leszek Szurdokpüspökiben. Újabb osztás-szorzás: Gyalog elõbb odaérek, csak szintidõn kívül. Miközben ezt számolgattam megjelent egy különjárat, egészen a célig. Nekem se kelett több....

Összbenyomás: Egy nehéz, embert próbáló feladat szintidõn belül teljesíteni.

Gyakorlatilag minden ep. csodálatos helyen volt! A kilátás mindenhonnan pazar. Az ellátásra sem volt gond. Ha nem vedelsz ész nélkül, akkor mindíg kapsz elegendõ üdítõt!

Voltak olyan emelkedõk, ahol éreztem, ahogy tágul a tüdöm, húzódnak össze az izmaim és siklok fel a hegyre. Ilyet még soha nem éreztem. Nagyon jó volt, csak az a fránya szintidõ.... Remélem jövõre sikerül.



Üdv.: erchegyia

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár