Túrabeszámolók


túra éve: 2013
7 mérföldes tekergés - ősz / RejtekerdőTúra éve: 20132013.10.13 15:11:32

 7 mérföldes tekergés-vári vásár


 

















7 Mérföldes Tekergés - Vári Vásár







1

2013.10.13 Gy Nappal




Csókakõi-vár - Buhin-völgy - Maurer-kunyhó - Pap-irtás - Kopasz-hegy - Orondi-szõlõk - Aranyhegyi-szõlõk - Csókakõi-vár


Rajt:Cél: Csókakõi-vár alatti rendezvénytér

Indítás: 8:00-11:00 óra Nevezési díj: 700 Ft/fõ Táv (térképen): 12 km Szint (térképen): 300 m Szintidõ:  MTSZ pontszám: MTSZ 24 pont MSTSZ pontszám: E15/5


Emléklap Kitûzõ  Ital  Édesség  Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál  Ivóvíz a célnál


Szintidõ nincs, de a cél 14:00-kor zár!

Õszi Csókakõi Vári Vásár. Nyitott pincék Borkóstolási lehetõség az Ezerjó borút borospincéiben.

Korábbi kitûzõk! Legfeljebb 200 fõt tudunk indítani teljes ellátással! Elõnevezõknek garantált! Elõnevezési lehetõség 2013. 10. 09-ig: kalandposta@gmail.com

A túrán mindenki a saját felelõsségére vesz részt! A rendezõktõl kártérítés nem igényelhetõ!

Térkép: Vértes turistatérképe.


 A túra elején a szervezõktõl megkaptam a térképet, amin rajta volt az útvonal térképmásolata, itiner, hasznos tanácsok. Kaptam egy fél literes ásványvizet. Lehetett választani, hogy szénsavmentes, citromos, vagy szénsavas legyen.


A túra útvonala nagyon kellemes volt, a legmagasabb pont 426 m, gyönyörû kilátás rengeteg helyen. Három ellenõrzõ ponton kellett áthaladni, ahol pecsételéssel rögzítették, hogy ott jártam.


A célba érve kaptam oklevelet, jelvényt, Balaton szeletet.


Ami számomra kellemetlen volt, hogy a jelvényen nem ez állt: Hétmérföldes tekergés 12 km, hanem egy perzsa költõ HÁFIZ neve (Hafizt legjobban a gazalokról, lírai költeményeirõl ismerik, amelyeket átszõ a szerelem, a miszticizmus és a perzsa költészetben hosszú ideig jelen lévõ szúfi hagyományok.), s valami arab írás. Ha magyar túrára megyek, egyáltalán nem érdekelnek a perzsa misztikus, szerelmes költõk, hanem a magyar táj, a magyar természet, s a jelvényemre is magyar szavakat, a teljesítménytúra idõpontját, távolságát várnám el. Tehát a jelvény nekem már nem kell. Az oklevelen sem volt feltüntetve a név, életkor, ami gyerekek esetében egy élmény lett volna.


A szervezõk korrekten gratuláltak a teljesítménytúrázóknak.

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár