Túrabeszámolók


túra éve: 2015
DeákTúra éve: 20152015.10.25 09:20:07


A söjtöri Deák 70 Teljesítménytúra


Nagyon vártam ezt a túrát, hiszen elég rossz volt ez az évad. Egy 55 km túrán kívül nem gyûjtöttem be nagy skalpokat. A Deák túrákkal 2012-ben ismerkedtem meg, életem elsõ ilyen kalandja volt. Rögtön megszerettem, nem hagytam ki azóta egyet sem. 30 km, 55 km Rádiházán át és tavaly a 70 km csak 55 km Bocsán át-ra sikeredett. Így egyértelmû volt, hogy idén is meg kell próbálnom a nagy távot.


Söjtörre idõben érkeztem, adminisztráció és rajt 6:11-kor. Még sötét volt, de gyorsan virradt, ki is kapcsoltam a fejlámpámat. A rókák és õzek sejtetni vélték, különleges lesz ez a reggel. A második ellenõrzõpontnál (7 km) az élre áltam s a magányban az erdõ háborítatlanul mutatta meg magát. A börzöncei hegy elõtt egy tisztáson ott állt nagy agancsával a fenséges szarvas. Egy pillanat volt, de az egész napom bearanyozta az élmény.

Szinte szárnyra kaptam, a 4. ep.-hoz 19 km-nél az Oltárci vadászház pihenõjéhez már 35 perccel a pont nyitása elõtt értem és nem találtam senkit. Na rögtön át is váltottam gyaloglásra. 21-22 km körül ért utol Laci (70 km indult), innen ketten haladtunk tovább. A gyaloglás-futás kombinációt alkalmazva értük el Bocskát (27 km) ahol még mindig az ellenõrzõpont nyitása elõtt fél órával jártunk. Nagy pont, így feltankoltunk a készleteket, majd indulás Zalaszentbalázs felé. 30 km-nél Laci elhagyott, nagyobb tempóra váltott, de 3 km után újra együtt haladtunk hol szétváltunk. Aztán jött az eltévedés. Hamar kikeveredtem a sûrû erdõn keresztül és 38 km-nél újra a helyes úton jártam egyedül az utat. A Mackó forrás (43 km) elõtt utolértem Sznupit (55 km indult), innen vele haladtam a zöldön Pusztaederics határáig. De elõtte még meg kell említeni az újhegyi pontot (48 km), ahol terülj-teli asztalok várták a túrázókat. Már több mint 50 km volt a lábamba és eléggé elfáradtam így Pusztaedericstõl már csak gyalogoltam. Innentõl Pálhoz (55 km indult) csatlakozva együtt tettük meg a maradék távot. Hamar Rádiháza (59 km) következett ahol a Rockenbauer 130 túrával ellentétben nem kellett visszamászni a dombra. Szompácspuszta kápolnája ismét csodás volt, és az útvonal változása miatt új oldaláról is láthattuk. Innen már hamar bedaráltuk a maradék kilométereket. 71 km lett és 11 óra 2 perc. Szép kitûzõ és a szokásos oklevél és természetesen a söjtöri asszonyok finomságai vártak a célban. Köszönöm a szervezõk munkáját és útitársaim társaságát.



 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár