Túrabeszámolók


túra éve: 2016
GalgaTúra éve: 20162016.05.02 10:50:47

Remekül szervezett túra, szép környezetben.


Gördülékeny nevezés, az itiner remekül összerakott és kellően informatív. Az elenőrzőpontokon féltáv után minden igényt kielégítő (sőt!) informáló táblák a megtett útról, szintről, a pont nyitvatartásáról, a következő pont távolságáról, emelkedésről, hátra lévő távról, stb. Beérkezéskor várakozásmentes adminisztráció.


Az útvonal néhány kereszteződés kivételével jól jelölt és könnyen követhető (a problémás helyekről a szervezők beérkezéskor érdeklődnek). A táv első negyede épített környezet közelében halad, vegyesen településen belüli utak, faluvégi földút és patak menti csapás. Később nyaralóövezeti utak, de a teljes táv legalább fele civilizációmentes erdei, erdő melletti ösvény, földút. Sajnos akad nyílt vasúti pályás átkelés (itiner figyelmeztet). A szintemelkedés eloszlása egyenletlen, hosszú szolid emelkedés után több ponton kaptatós emelkedő. Az útvonal 1-2  rövidebb szakasz kivételével remekül futható. Köves, bokafordító szakaszok nincsenek. Bónusz tókerülő ösvény, kilométeres hullámzás-kanyargás a Bika tó partján. A Szent András hegyen magával ragadó panoráma. Régi domonyi temetőn átkelés.


A frissítőpontok választéka jól átgondolt, akár saját ellátás nélül is elégséges. Nápolyi, sós mogyoró, mazsola, víz végig igény szerinti mennyiségben van, félúton zsíros kenyér hagymával, lekváros kenyér, pezsgőtabletta, magnézium, aszkorbinsav (nem teljes a felsorolás). Az ökofaluban levendulás, mentás, fekete tea, alma, és még legalább ennyi más, ami már nem fért a memóriámba. Nehéz is tovább indulni. Beérkezéskor meleg étel, megkapóan kedves és figyelmes kiszolgálás. Porcelán tányér, fém evőeszköz, kockás abrosz, szalvéta, erős paprika külön tányéron. Csak ezekért is megérné.


Ha valamit nem említettem, az nem azért volt, mert elégedetlen lennék vele.

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár