Túrabeszámolók


Lővérek

lükepékTúra éve: 20072007.11.19 12:27:47
Hazai pálya, végre az idõpont is stimmelt.
3 évvel ezelõtti laza topiktúrához képest most kis csapattal, de 40 km-re megyünk. Gyors rajt, korán vagyunk, 50 körüli számokkal. Az útvonal eleje ismerõs, kicsit aggaszt a latyak, de jókat beszélgetünk, hamar telnek a jeges emelkedõk.
Urak asztaláig egyenletes fel-le-szintúteloszlás. A határon találunk egy fényképezõgépet, kis tanakodás után megsaccoljuk, hogy a túrán résztvevõk közül hagyta itt valaki, elvisszük. Telefon a rendezõknek, hogy a célban írják ki, hogy megtaláltuk, ha keresné valaki.
Magas-bércen kihagyom a panorámát, néhányan azért felmennek kilátni. Elég jó csokis piskótaszerû sütit kapunk, meg tõgyes-szarvas tehén-bélyegzõt. :)
Brennbergen kocsmázás, fõleg saját tartalékokból eszünk, sósat-édeset, a kocsmárosnénál hagyunk cetlit, hátha a fényképezõgépet itt is keresnék. Kicsit aggódom, hogy mindjárt itt a kajapont, ne együnk most.
A forrásnál az etetõpont már eléggé lepusztítva, 1 féle lekvár maradt, egy spori még az utolsókat kotorja a mogyorókrémbõl (ennek összetétele elborzasztott azért). Innen a köptetõ kaptatók sorozata... a Wanzig elõtti mászás, az Ultra elõtti mászás, a Várhely elõtti mászás.... a Tacsi-árok patakbantocsogása már nagyon nem zakkant meg, úgyis kb. a 10-15. km óra teljesen beázott a cipõm.
Tacsi-ároktól rutin a maradék, kutyasétálós útvonal, minden cm-ét ismerem, gyorsan meglesz, lelki szemeim elõtt lebeg a fürdõkád, a sütõben piruló pizza, meg a jó kis túrórudi.
Károly-magaslatról lefelé kicsit vacilálunk, utólag se jövünk rá, hol kellett volna lemenni (persze útvonalat tudok százat, de melyiken megy a túra hivatalosan?)

Egy kis ropogós hidegnek örültem volna, akkor nem dagonyáztunk volna annyit.
Köszönöm Lacinak a kesztyûk kölcsönzését. :)
Rendezés:
lehetne még pár ep-t betenni, ha a rendezõknek fontos lenne az útvonalkövetés. :)
A tea a célban kiváló volt, jó sokat repetáztunk!