Túrabeszámolók


@Éves túraösszesítő

ZiribárTúra éve: 20082008.01.06 17:29:38
2007 - az elsõ túraévünk (azért írom többesszámban, mert majdnem minden túrát a férjemmel ketten teljesítettünk)

teljesítménytúra: 21

Téli Teljesítménytúra, Hó-Fejérke 10, Barlangtól-Barlangig, Batthyány 15, Zöld 20, Gyermekvasút nyomában, Isaszeg 30, Tojás 30B, Kevélykörüli Kevergés, Láss Ki 35, Halmi-dûlõ, Budai 25 Nyugat, Oroszlány 40, Lowe Alpine Félmaraton, Falasok(k) 50, Corvin 40, Budai Tájakon 30, Vértesi Barangolások 50, Pilisi Trapp 20, Kozma 30, Tatabánya 20

összkilométer: 584 km
összszint: 15.100 m
egyéb túra: OKT Balaton-Felvidéki szakasz (57 km), Perem-túra (20 km)
Kerékpártúra: 180 km
Fotó: kb. 1.200 db

Mivel ez volt az elsõ túraévünk és eddig nem sportoltunk rendszeresen, ezért óvatosan kezdtünk, rövidebb távokkal, kevésbé szintes túrákkal. Budapestiek lévén elõnyben részesítettük a Budai-hegységet, a Vértest és a Pilist, mert ezeket autóval gyorsan el lehetett érni. (Távoli tájegységek, korai túrák nem jöhettek szóba, mert kisfiúnk még kicsi és mindig meg kellett várni, hogy megérkezzen valamelyik nagyszülõ, így 7 óránál korábbi indulás ki volt zárva.)
Az év folyamán egyre jobban ráéreztünk a túrázás ízére, és mind hosszabb és hosszabb túrákat mertünk már bevállalni. A legbüszkébbek a két 50-es túránkra vagyunk, bár nem ezeket éreztük a legnehezebbnek, hanem például a Corvin 40-et, ahol rettenetes volt kutyagolni az aszfalton 40 fokban. Egy olyan túránk volt, ahol nagyon eltévedtünk (Láss ki 35), kétszer kellett felhívni telefonon a fõszervezõt, mert nem találtuk az utat és lekéstük két ep. nyitvatartási idejét. Idén nem rendezik, pedig visszamentünk volna még egyszer, hátha most jobban ment volna.
Legkedvesebb túráink egyike a Halmi-dûlõ, mert én abban a kerületben nõttem fel (XVIII. ker.) és jó érzés, hogy ott is rendeznek túrát. A másik a Hó-Fejérke, amit a kisfiúnkkal együtt teljesítettünk (a férjem vitte a hátán). Kár, hogy az idén már nem rendezik.
2008-as terveink: Budapest Kupa teljesítése, éjszakai teljesítménytúra (még soha sem voltunk), távolabbi teljesítménytúrák (Bükk, Balaton-Felvidék esetleg Mecsek), hosszabb távok.
Köszönjük a szervezõk áldozatos munkáját, a túratársaknak a segítséget és a bátorítást.