Túrabeszámolók


Kincsesbánya

AtiTúra éve: 20082008.02.02 18:29:29
Kincsesbányának van lakótelepe is. :) Érdekes ezeket látni, mert gyakorlatilag 2-3 darab 4-emeletes ház a település szélén, és ennyi, mindenhol máshol rendes házak vannak.

No de nézzük a túrát. :) Ma alapvetõen morgós kedvem van, úgyhogy elõreveszem azokat a dolgokat, amik nem tetszettek. Mivel elsõ rendezés volt, talán ez segít is, hogy jövõre mégjobb legyen a szervezés.

Elõször is ami nem tetszett, az az, hogy semmi utalás nem volt arra, hogy a túrára nem lehet kutyával jönni. Rengeteg vadkerítésen kellett átmenni, ahol egy nagyobb testû kutyát átcipelni bizony nem egyszerû feladat. Ráadásul a túra olyan védett területen vezet keresztül, ahova kerek-perec ki van írva, hogy kutyát bevinni tilos. Ha ezzel túra közben szembesül az ember, az elég ciki.

Aztán a másik, ami miatt jópárszáz métert rétettem a túrára, az az "Innen a K jelzést követjük Bodajkra a sípályán át a Galyavölgyi vendéglõig." Merthogy a K jelzés nem oda visz.... :) A vasútállomásnál gyanús kezdett lenni a dolog, és valóban, egy jelzetlen utcán kell bemenni a vendéglõig, és jó sokat menni, jelzett útról nem is látszik. A térképen is szerintem csak akkor látszik, hogy hol kell bekanyarodni, ha már túlment az ember.

Végül ez már csak luxus-kérés, de én örültem volna, ha nemcsak a végén van tea, hanem valahol útközben is.

És akkor jöjjenek a jó részek, mert abból több van ám. :)

Kincsesbánya fõútján polgárõrök álltak, és segítettek a rajtot megtalálni minden autósnak. Tetszett. :) Parkolóhely is volt elég, vagyis szerintem elég, a késõbb érkezõknek nem tudom jutott-e még hely, mert láttam pár autót az utcában is állni, amikor a célba beértem, de szerintem egy szép nagy hely volt biztosítva, úgyhogy kényelmesen el lehetett férni.

Csokit is kaptunk több ponton, a célban zsíros/lekvároskenyér és tea. Saját szendvics a reggelin kívül nem is fogyott.

A Gaja-szurdok továbbra is nagyon tetszik, a páratartalom most közelített a 99%-hoz, de a látvány mindenért kárpótol.

A térkép szép, a leírásban az az egy félrevezetõ mondat volt, amit fent említettem.

Ami még furcsa volt, az az Emléklap. A4-es Ami nem lenne baj, de az összes többi A5-ös, és így nemigen fér el a gyûjteményemben. :(

Nem volt olyan túl sok szintemelkedés, lehetett szaladni jól. Azt hiszem talán csak ketten elõztek meg ("Vigyázz, futók!" :)), illetve az eltévedésnél talán elémkerültek még néhányan, bár szerintem ott mindenkit sikerült végül behozni. ;)

4 óra 25 perces idõvel azt hiszem jól sikerült a túra. :)

Köszönjük a szervezést! :)

A hazaút... no hát továbbra se szeretem Székesfehérvár közlekedését... :) Az oké, hogy ki van írva, hogy itt kell lemenni 7-es útra, DE EZ MELYIK IRÁNY?! :) Aztán egyszercsak jön az irányjelzés is: erre van Úrhida... Jajj de jó, ennél nevezetesebb tájékozódási pontot nem találtak... :D

Képek, térkép, 3d térkép, és túraútvonal Google Earth formátumban letölthetõ innen: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2724