Túrabeszámolók


Tihany

larzenTúra éve: 20012005.04.15 15:42:46
Számomra felemásra sikerült a Tihany. Rövid bemelegítõ gyaloglás után elkezdtem kocogni, kissé meglepõdtem azon, hogy az emelkedõkön sem kellett megállnom, igaz nem is voltak túl meredekek. Az elsõ ep.-tõl az Aszófõ vasútállomásig tartó majdnem 5 kilométer volt számomra a legkellemesebb. Ezt minden megerõltetés nélkül végigfutottam. Teljesen meglepõdtem, hogy egy idõ után élveztem a futást! Ilyen még nem volt! A légzésem is visszaállt egy normális szintre, nem kellett arra figyelnem, hogy a lépésekkel szinkronban vegyem a levegõt. Kellemesen elkocogva a gyalogosok mellett majdnem tizes tempóban tettem meg ezt a szakaszt.

A vasútállomástól a sárga jelzésen kellett továbbmennünk, ez az Aszófõ-Tihany (illetve B.füred) országút padkáján vezetett. :-( Egy kamion csak fél méter híján hibázott el. :-((( Beérve a félszigetre keskeny csapásokon, gyaloglókat kerülgetve, érezhetõen szintes terepen kellett haladni. Féltávnál éreztem, hogy meghúzódott a combom, úgyhogy onnan már csak gyalogolva folytattam. Az Apátság elõtti ep. után a tömeget követve letévedtem az útról, késõbb megláttam a Belsõ-tavat: jó messze volt (mellette kellett volna elmenni).

A Barátlakásokat nézze meg mindenki, aki arra jár! Érdekes kis barlangocskák. A túrázók az 'egynyomtávú' ösvényen ötösével elállva az utat nézegettek. Megpróbáltam kikerülni õket, de majdnem lecsúsztam a meredek domboldalról. :-( A következõ ponton egy 50 fõs gyermekcsapat kísérõje bélyegeztetett elõttem. :-( Bosszúból otthagytam a ropit. Visszaúton találkoztam rohamcsigával, éppen Füredre gyalogolt köveken járkálni. :)

Az idõm 4.30 lett, jóval elmaradva a céltól. Közben realizálódott bennem, hogy iszonyúan fáj a fejem, és idõnként rázott a hideg. Késõbb kiderült, hogy valószínûleg kisebb napszúrást kaphattam, mert egész estig nem múlt el, még Panadol-tól sem. :-( Megvártam Ryan-t, majd a sör mellett elfeledkeztünk a vonatról, úgyhogy csak a fél hatossal mentünk el.

Most kitûnõ izomlázam van a vádliaimban illetve egy kisebb combizomhúzódásom, ennek következtében 70 éves mámikák elõznek lefele a lépcsõkön. :)
Na, jöhet a Kinizsi. :)