Túrabeszámolók


Bakonyi Mikulás

antinaviTúra éve: 20082008.12.07 21:15:15
BM 2008 46km

Már nagyon régen be-x-eltem ezt a túrát,idõtõl függetlenül.
Utólag szvsz nálam bent van a top10ben,a látvány-kihivás és fõleg a társaság miatt.
Úgy 1/4 8 körül indultunk el,gyanús volt a 13óra szintidõ így felkészültünk a legrosszabbakra.
Az elején belehúztunk,és ismét megjegyeztem hogy miért nem szerepel a Fiatalító-forrás a térképeken, pedig most még látni is lehetett az útról.Borzavárnál beleestünk a követéses hibába,mert 2 srácot követve elkezdtünk felfelé menni a dombon,de gyanús lett és leereszkedtünk a völgybe.Én sikítottam nekik,de túl messze voltak már.Aztán rájöttek mert késõbb találkoztunk.
Kényelmes kis séta volt a vasútig.
A vasúton átkelve jött az elsõ és szerintem az egyik legfogósabb patakátkelés.Olyanok voltunk mint a snooker játékosok..fel-alá szaladgáltunk a parton és azt kerestük hogy a leginkább veszélytelen az átkelés.
Volt aki a néppel tûzön-vízen át módszert választotta,de nekünk még jó 40km volt hátra és ezt szerettem volna szárazon megtenni,így 10perc agyalás után mindketten átkeltünk szerencsére szárazon.
Aztán elértük a 40-esek elágazását,még meg is jegyeztem hogy jó hogy nem arra kell menni mert frankón dagasztós volt a felfelé vezetõ út.
Innen pár percre beértük -vagy Õ ért be minket- Verát,aki mindannyiunk örömére úgy döntött hogy inkább eltéved az 40-rõl az 50-re,ugyanis elvétette a jobbkanyart.
A Cuha-völgy ezen rész igazán szép,fõleg így amikor a levelek nem takarják el a látnivalókat.
Valahol itt majdnem letolt minket az útról Ibolya,nem is értem hogyan ért be mikor elmondása szerint 8 után indult mert bement a lottózóba (remélem megérte:)), pedig mi jó 5-ös tempóban mentünk.
Aztán jött szembe egy társaság ahol felkértek döntnöknek azon egyerû kérdésben hogy hányas számmal játszott Ebedli a Fradiban..és bemondtam a 10-est,miután óriási adok-kapok kezdõdött közöttük,remélem jót mondtam,de ezt már nem vártuk meg,mentünk tovább.
Innen együtt mentünk és nagyon jól érzetük magunkat.Az én tempómhoz képest gyorsan mentünk,de nem ágálltam ellene mert tudtam hogy a táv vége felé lévõ dagonyában belassulunk és Ördög-árokban sem lesz nagy a tempó.
Cseszneken kissé megpihiztünk a krimóban aztán uccuneki..Vera és Ibolya elszaladtak tõlünk,de azért szemmel tartottuk õket..már ahogy tudtuk:)
Gézaházánál kibõvültünk Attilával és Tamással.Az Ördög-árok igazán szép,szerintem nem lehet leírni,mint ahogy a Szalajka-völgyet sem,az ország botanikus kertje,a magyar paradicsomok egyike.
No vannak akiknek ezentúl majd a gatyarepedés:)) vagy a GPS úsztatás:(( jut majd eszébe róla..
Innen vissza Gézaházára én sem értem miért de én kerültem az csapat élére..próbáltam jó tempót diktálni,remélem nem macskásodtatok el nagyon mögöttem:)
Gézaházához visszaérve megállapitottuk hogy a Mikulás sem alvással töltötte az idõt.Mindenkihez volt pár jó szava,miközben próbált valamiben kapaszkodni és a gravitációnak engedelmeskedni.Tanácsait megfogadva nagyon jó hangulatban hagytuk el a pontot.
A betonúton átkelve követtük a "szalagozást",majd kénytelenek voltunk begyújtani a lámpáinkat.Az utolsó pontot még olyan látok is meg nemis homályban értük el,onnan viszont elkezdõdött a lámpás dagonya a befutóig.Hááát ez nem volt egy átlagnövelõ szakasz,néha okozott meglepetéseket -és csakazértsem vettük igénybe a sinek nyújtotta száraz utat- ez kellett a végére.
Miután beértünk és bementem volna a célba gyorsan átöltöztem tiszta ruhába a kocsinál és így ballagtam be a végén,a rendezõk nagy meglepetésére.Mondtam hogy én kikerültem a tócsákat és a sarat,nem úgy mint a többi "malac",amire eleinte nem volt válasz csak az hogy ez nem lehet,meg igy meg úgy..de azért jó volt látni az arcukat mikor elõször megláttak.
Ezúton is köszönöm a társaknak az igazán kellemes társaságotés hangulatot,a rendezõknek a sok munkát (11 EP az nem kevés) és az ellátással is max. meg voltunk elégedve.
Szép oklevél-szép kitûzõ.
Még 1x köszönjük.