Túrabeszámolók


Normafa

antinaviTúra éve: 20092009.03.07 21:17:10
Normafa 20 (és egyben Kalenji Kapteren AW teszt)

Miután tavaly a Colu..bia cipõm ronggyá szedte a lábamat a tavasz közeledtével új túracipõ után néztem. Inkább a futó jelleg mellett döntöttem,végülis abban jobban lehet gyalogolni,mint túracipõben futni.
Rá is találtam egy fenti példányra,nem kevés utánajárásba került,és adódott egy rövid túra ahol ki is tudom próbálni.
Nem kapkodtuk el a rajtot,9körül indultunk.
Nos,már az elején megtapasztaltam a 'kapitány' érzést,amikoris mindenki mögöttem és én meg nem tudom merre kell a ködben menni..kis egerészés után megtaláltam a Zkört,ami folyamatosan nehezen volt észrevehetõ,fõleg a keresztzõdéseknél.
Szerencsére lefelé vitt az út igy egyre jobban tudtam tolni,vártam hogy valami kezdjen el fájni,de nem volt gond..az új társ elég jól tompitott,igaz ahol kicsit sárosabb volt a talaj ott kissé csúszkált,de úgy alapból tök jó volt a dolog,miután az utóbbi jó 400 kilit bakancsban toltam le nagyon jólesett a szabadság érzése.
A Szépjuhásznéig szinte zuhantunk Szilvivel. Aztán én lemaradtam,gondoltam bevárom a társamat,de csak nem jött úgyhogy góztam tovább.Nem kerültem a sarat,tökre szivatni akartam a lábbelit,végülis ezért jöttem (na meg a BP kupáért).
Makkosmária elõtti lejtõn olyant bicsaklott a bal bokám,mint anno 7éve egy sqash versenyen.Ott szalagszakadás lett a vége 12 hét pihivel,de most itt sikerült visszahoznom,ám még jó félórát sajgott én meg hálálkodtam a szerencsének hogy igy alakult.
Az emelkedõkön belassultam,nem tudtam futni,de a séta is jól ment.15 percenként jöttek az ell.pontok,tök jól haladtam. Fura volt mindenki mellett elhúzni,rendes társaság volt,a lihegésemet hallva utat kaptam.
Rájöttem,hogy a gyaloglás is sokkal gyorsabban megy mint szokott,csak lassúnak tünt a futás után.
A Végvári szikla környéke azért nem volt túl gyors számomra,de azt vettem észre,hogy felfelé pihenek.Érdekes volt ez az érzés,nem hittem volna hogy ilyen is lehet.(most a profi futók kuncognak)
Aztán jött a teázós/etetõs frissitõpont,ahol csak a teát vettem magamhoz,ami jó forró volt de az izét nem tudtam megállapitani,de fura volt.
Pár percet idõztem csak,és lefutottam a betonútig.
Nos ott kezdõdõtt némi combfájdalom,igy megállapitotam hogy ez a cipõ terepen nagyon okés,de aszfalton elég gázos,igy az ell.pont után már nem futottan (igaz nem is tudtam volna,mert jó kis emelkedõ jött)
Múlt hétrõl(Zöld30) ismerõs volt a terep,de jujj de más volt az egész.Mig múlt héten 10 percig araszoltunk lefelé a vashidig,most kábé 1 percig tartott lefutni.
A Kápolna igy ugyan meredek,de legalább járható volt.Utána még volt egy kis szakasz a Vasútállomásig,aztán gondoltam lefutok a célig,betonút ide-oda. Nos,itt olyan szembeszél volt hogy gondoltam inkább besétálok.
Végülis 2:45 lett a vége,aminek nagyon örültem,a társam is 5 percre rá beérkezett igy együtt látogattunk el a Síházba száritkózni egy sörre meg némi kajára.
A túráról: nekem minden okés volt,nem tévedtem el (sõt még segitettem is az elkavaróknak) jó talajviszonyok,jó idõ,és az ellátással is minden rendben (célropi igazi meglepi).
A cipõ: igazi terepfutó,aszfalton keménykedik nem érdemes erõltetni,de terepen jól visz..a sarat nem nagyon szereti,vizben nem tudtam kipróbálni (állitólag vizálló),terepen nagyon jól tompit,semmi mellékhatás sehol.Szerintem megéri.380gramm/pár, a bakancs után nagyon király.