Túrabeszámolók


Bakonyi Mikulás

mz/xTúra éve: 20092009.12.08 08:24:47
Bakonyi Mikulás 30
(A kiírásban szereplõ pontos táv: 32,4 km / 732 m)

Ahogy nézegettem az interneten az errõl a túráról fellelhetõ fotókat, arra a következtetésre jutottam, hogy jelek szerint a Bakonyi Mikulásnak nem csak a szaloncukor, hanem a sár és a furfangos patakátkelések is „kötelezõ” tartozékai, úgyhogy felkészültem arra, amire ilyenkor fel kell…

Aztán a végén tulajdonképpen inkább pozitív csalódás ért, mert egyrészt a sár korántsem volt akkora, amekkorára számítottam, másrészt a száraz zoknival abszolvált patakátkelések sem voltak annyira reménytelenek, mint ahogy azt a terjengõ legendák alapján gondoltam volna!

Na jó, voltak kissé saras szakaszok, a zirci vízmû környékére például már-már azt mondanám, hogy volt ott egy kicsike sár, de hát hol van ez még mindig a Deákhoz képest, ugyebár… :-)
A Cuha patak meg ezúttal nem volt annyira elemében, hogy megoldhatatlan feladatokat állított volna elénk, igaz, akadt azért egy-két rafkósabb átkelés, de ha csak valaki direkt bele nem lépett vagy bele nem csúszott véletelnül a kövekrõl, szerintem száraz zoknival meg lehetetett úszni!

A túra egyik fénypontja mindenképpen Gézaháza volt, ahol az ellenõrzõponton igazi buli feeling és személyesen a jó fej Bakonyi Mikulás várt bennünket, s amellett, hogy a Mikulás szaloncukorral örvendeztette meg a túrázókat, még arra is vállalkozott, hogy a közös képekhez pózoljon mindazokkal, akik szerették volna dokumentálni találkozásukat a Bakonyi Mikulással! Hát elég sokan voltak - de a Mikulás állta a sarat! :-)

A szervezés és az ellátás nagyon jó volt, s mivel ezúttal még az idõjárás sem tolt ki velünk, szerintem nem bánta meg az, aki eljött erre a túrára.

Táj/útvonal/feeling (szerintem): 4,5
(szeretem a Bakonyt, a túra egyes részein ezúttal is szép és érdekes vidékeken is jártunk, de azért számomra nem ez a Bakony legszebb része)

Szervezés (szerintem): 5
(ismét egy kifogástalan szervezésû túra)

Itiner/útleírás (szerintem): 5
(nem túlcifrázott, de nagyon jól használható és tartalmas darab, szerintem abszolút rendben)

Ellátás/szolgáltatás(szerintem): 5
(a rajtban a reggeli tea és kávé nagyon jó ötlet, a cseszneki szendvics pedig kifejezetten emberes volt)