Túrabeszámolók


Téli teljesítménytúra

martyeTúra éve: 20102010.01.05 12:32:50
Idén úgy alakult, hogy rendhagyó módon a Téli teljesítménytúra útvonalára esett az azonos idõben rendezett BUÉK 20 hûvösvölgyi rajt-célja, így az éjszakai tájékozódási BHTCS túrával együtt egy triplázást lehetett megkísérelni az év elsõ túranapján. Ezen kísérletemrõl írtam beszámolót, így annak az idevágó részletével tudok szolgálni.

Téli Teljesítménytúra - 2010.01.02.

Öt órai kelés után, valamivel 7 után érkeztem a Téli teljesítménytúra rajtjába egy túrázókkal megtöltött 137-es busszal többek között Lombrágó társaságában. A kezdeti pénzfelváltási problémák ellenére fél8kor már sikerült is elrajtolni. A Réti ösvényen rögtön szép kis emelkedõ fogadott, aztán ahogy szépen kisimult az út elkezdtem a tempósabb gyaloglást és kocogást a lejtõkön. Hûvösvölgyig(8,2 km) végig viszonylag kellemes út visz, így egy óra alatt ott is vagyok,

...
[Köztes történések a BUÉK 20 beszámolóknál]
...

megyek is tovább a sárga jelzésen (amin már volt szerencsém egyszer tévesen benézni az állomás alá), folytatva a Téli teljesítménytúrát. Hamarosan ismét szembemegyek a BUÉK 20 mezõnyével, majd ismét beköszönhetek Vaddinoéknak (akik most írják föl a BUÉK-os rajtszámomat :), azonban ezúttal fölfele haladok tovább, a Szépjuhásznéhoz, ami után a Zháromszögön Rushboy jön szembe, akirõl kiderül, hogy csak úgy kirándulgat :), és most csak két túrát tervez januárban. Nagyot nézek, elköszönök és megyek is tovább, mert azért még mindig szorít az a 7 órás szintidõ. Hiába, nem kellett volna az a 2,5 órás pihenõ Hûvösvölgyben. :)

Úgy tûnik, már elég fáradt vagyok, mivel egy örökkévalóságnak tûnik, míg elérek Normafára, ahol iszonyatos fagyos szélvihar tombol. Pár perc után szakítok is az addigi lájtosabb öltözködéssel és fölveszem az éjszakára tartogatott kabátot. Normafát elhagyva az Apáca-rét felé már feltûnnek a nagyon jól követhetõ piros és narancssárga szalagok, így innentõl nincs sok gond a tájékozódással, csak egyszer-kétszer kell megnézni az útleírást Budaörs utcáin.

Végül 13:50-kor beesek a célnak helyt adó sörözõbe, ahol megkapom az emléklapot és választok egy szép hópelyhes kitûzõt. Egy cetliért kapok a pultnál egy bögre teát is, amivel elégedetten leülök egy asztalhoz, és fél szemmel egy röhejesen gagyi fantasy filmet nézve elgondolkodom az eddigieken.

Tehát végül 6:20 alatt teljesítettem a Téli teljesítménytúrát, ez(3,87 km/h) talán az eddigi legrosszabb átlagom... :) No de azért volt közben egy 7,8 km/h-s BUÉK is, és a hozzá tartozó 15 perces rajt-cél szöszmöt, így effektíve 3:35 jutott a korábbi túrára, az viszont már 6,8-as átlag. Összesen pedig kb 45 km 6:20 alatt az pedig 7,1 km/h. Miután jól elelmélkedtem ezeken, itt is elköszönök a rendezõktõl, hogy egy 3-4 órás OFF után négy barátommal kiegészülve immáron a Nagykovácsi plébánián vitassuk meg, hogy akkor most mi legyen: BHTCS vagy

[Folytatás a BHTCS beszámolóknál]

A Téli teljesítménytúrán is elõször voltam, azt hiszem a duplázás nélkül nem is jöttem volna el, de be kell ismernem, igen csak kellemes kis túráról van szó. Tetszett többek között a pontok nélküli, "jellemet próbáló" jelleg, a kritikus helyeken a nagyon jól látható szalagozás és a rengeteg féle szép kitûzõ a célban. Köszönjük a rendezést!