Túrabeszámolók


Téli Tihany

dyanTúra éve: 20102010.02.14 08:52:02
1998-ban jártam itt a Tihany 30 teljesítménytúrán, azóta csak pici sétákat ejtettem meg a félszigeten. Ennek ellenére a rajtból történõ induláskor úgy tûnt mintha egy nagyon ismerõs helyen mozognék.

Pannival és Atissal vágtunk neki a 20km-es távnak reggel fél9-kor, kicsit dilemmában voltam hogy öltözzek, de végül is még felvettem egy vékony réteget a szélre való tekintettel. Nem volt rossz döntés, rögtön az indulás után a tó mellett nyugatnak haladva az arcom jobb fele rögtön le is fagyott, a szemem alig bírtam nyitva tartani. Atya világ - gondoltam - mi lesz ha északnak fordulunk? Rá fél órával késõbb kiderült: a régi Delta címû mûsor fõcímében lévõ kínszenvedéshez hasonló hangulata volt az útnak. Aztán az északi csücsöknél, mikor már visszafordultunk, enyhült a helyzet, a szél hátulról fújt, a hegyek és az erdõ pedig jó szélfogóként mûködtek.

A túra egyébként irigylésre méltó szervezést és rendezést kapott. A végén egy szó jutott eszembe: ez igazán európai színvonal. A rajt/cél kialakítás, a népes rendezõtábor 8elkerülendõ a hosszú sorban állásokat), a végig kiszalagozott út mind nagyban segítették a túrázók jó közérzetét. Bár a fél esõerdõ kihalt attól a papírmennyiségtõl ami az útvonal tartását segítette, de így legalább biztonságos volt.

Az ellátásra sem volt panasz, kaptunk 2x teát, 2x csokit, és még gyümölcsöt is. Ha nem vittem volna magammal semmit is jó lett volna, így is csak 3 kockányi Milka csokit és 2 dl teát fogyasztottam a sajátomból az 5 órás út alatt. Az útvonalvezetés tetszett, a 20km-es táv bõvelkedett látnivalókban, szép kilátást nyújtó helyekben. Az egyetlen fura dolog az érkeztetés volt, senki sem figyelt a célidõre, az igazolófüzet sem lett kitöltve, és a teljes menetidõ sem lett feltüntetve sehol. Ellenben volt virsli és meleg tea dögivel!

És persze mindemellett igazi téli túrában volt részünk, szép havas táj, és sokszor térdig érõ besüppedések, küzdelem az elemekkel, a hideggel és széllel, no meg hótaposás az elejétõl a végéig.

Köszönet a szervezõknek a láthatóan nagyon nagyon sok, és nagyon színvonalas munkáért!

Sanyi