Túrabeszámolók


Téli Tihany

olahtamas-Túra éve: 20102010.02.25 08:39:32
Téli Tihany 10

Vagdalthúsékkal Bakonybélben asszimilálódtunk vala, és lõn megvilágosodásul jött az ötlet, hogy kalandozzunk át Tihanyba.
Hát így is lett! Nekem jutott a sofõr szerep, amely látszólag a gépjármû irányítására volt hivatott,
de ezen idõjárási körülmények között, csak igen korlátozott lehetõségekkel.
A kiplakátolt címre megérkezve, egy sima lakóház állt elõttünk, így gyors telefonos segítség alapján jutottunk el a rajtba.
Sok ismerõs arccal találkoztunk, Vándorcsillagék éppen indultak seperni a 20-as távot, még szerencse, hogy mi csak a 10-es távra akartunk nevezni.
Nagy szerencsénk volt az idõjárással, mert mire a terepnek nekivágtunk 11:15-kor, a szél alábbhagyott és néha a nap is kisütött.
A mezõny végén való indulásnak az a nagy elõnye is megvolt, hogy már kitaposott utakon mehettünk, és bár a szalagozás és útjelzõ táblás iránymutatás hibátlan volt,
az itinert gyakorlatilag csak a pecsételõhelyeken kellett elõvenni. Egyedül az Akasztó domb után, amikor kiértünk a Kossuth Lajos utcára,
ott kellett rápillantanunk az itiner térképére, de megérte, mert bár kicsit hosszabban vezetett a túra útvonala, mint a zöld sáv jelzés,
de sokkal gyalogosbarátabb és ráadásul a hóembereket is láthattuk :)
Leérve a hajóállomásra, az eddig kapott dianás cukor és narancs után, még tea és csoki is a szolgáltatás részét képezte, így bõven feltöltõdhettünk energiával, hogy a Barátlakásokig leküzdjuk a szinteket.
Továbbra is gyönyörû csendéletek és kiváló panoráma kísérte utunkat, alig tudtunk betelni vele.
Jólesõ érzés volt, hogy a Kálváriánál már lefele nézhettünk az apátságra, így nem kellett már nagy emelkedõkre számítani.
A célban kellemes meleg volt, valamint a jó hangulatot fokozta, az igény szerinti mennyiségben vételezhetõ virsli.
Kicsit zsúfolt volt a helyiség, de szerencsére fegyelmezett volt mindenki és nem volt tolongás.
Azt hiszem, a rendezõk elég magasra tették az év eleji mércét, úgyhogy innen is köszönet a rendezésért, jó móka volt.

Fényképek: http://olahtamas.fw.hu/100213tihany/100213tihany.html