Túrabeszámolók


Művészetek Völgye

bence2000Túra éve: 20062006.03.04 19:09:36
2006.03.04.
Szakadt az esõ... szétáztunk... és még hideg is volt...
Számítottunk a rossz idõre, azért csak a 20 km-esre neveztünk. Még így is kemény volt. 2 - 3 oC és szakadó esõ.
A szervezés nagyszerû volt. Vajas / zsíros / lekváros... kenyerek, tea, forralt bor, szörp. Nem lehetett okunk panaszra.
Az útvonal jelzések elég sûrûn voltak, de tekintettel a szürke idõre talán szerencsésebb lett volna élénk színû szalagokat használni. Másik probléma volt, hogy Kapolcson a Pokol csárda után egy bazaltkerítés (és nem fal) után jobbra kellett menni egy utcába, de ez nem volt egyértelmû, mert a jelzõszalagot valaki letépte és a bazalt kerítés után közvetlenül volt egy bazalt támFAL, aminek sokan beugrottak... Jövõre érdemes lenne megjegyezni a leírásban a távolságot a csárdától... az talán segít.
Hogy az utánunk jövõk tájékozódását támogassuk, a kis utcából egy fentebb elhelyezett szalagot levittem az utca elejére... Remélem tényleg segített...
A túra végén még a két teljesen szétázott söprût is sikerült Puláról Monostorapátiba fuvaroznunk... szegények eléggé ki voltak borulva az idõjárás miatt.
Mindent összevetve azért jól éreztük magunkat és kellemesen elfáradtunk a vizes lejtõkön csúszkálásban. Hazaérve azonnal teleengedtük a kádat forró vízzel és a poharunkat forró teával és kis Jägerrel... :-), jól esett a lazítás...