Túrabeszámolók


Kisgyón

DJ_RushBoyTúra éve: 20102010.11.14 18:34:40




Kisgyón 30


Gyönyörû tavaszi nap virradt ma a túrázókra. Én az egyetlen tömegközlekedési lehetõséggel jöttem Pestrõl, de a Kisgyóni elágazástól még kellett bõven gyalogolnom, így a legvégén 9 óra 20-kor indultam útnak.


Tegnap nem voltam sehol (Cserhát 50 lehetetlen tömegközlekedéssel aznap), így ma egy kicsit szerettem volna túrázgatni. Nagyrészt gyalogoltam, a lejtõkön kocogtam csak bele. Éreztem hogy a gyalogos sebesség is elég erõs, de ha már elkezdtem így, hát fejezzem is be.. Hát sikerült 4 óra 14 alatt beérni a 34 km-en :))


Amúgy jónéhány ismerõs rész köszönt vissza rám még a Hamuház 25 túrákról, igaz, most visszafele mentünk. A térképvázlat elsõosztályú mint megszokhattuk ezeken a túrákon.


Az érdekesség még az volt hogy a nev.díj mindössze 400 Ft volt (ellentétben régen sokan kifogásolták a több mint 2 x ennyit) viszont az ellátás nagyon korrekt volt. A célban terülj-terülj asztalkám. Volt idõm bõven, így vagy 7 zsírospapát és mégennyi üdítõt bevertem.


A szervezõk is elégedettek voltak mert most majdnem 300-an indultak el a két távon. Sajnos nem sok túra megy ezen a vidéken, így bármikor örömmel jövök errefele újra.


Hazafele vinattinak köszönöm a fuvart!