Túrabeszámolók


Fel a Szent György-hegyre!/Somlóra!/Csobáncra!/Badacsonyra!

bbelediTúra éve: 20102011.01.01 14:52:44

Fel a Badacsonyra!


Az elmúlt hónapban a havazás mindig a legrosszabbkor jött, ezért nem jutottunk el az év végére tervezett Bakonyi Mikulásra és Dombay-tó Maratonra sem. Nagyon hiányzott már valami mozgás, a Téli Mecsek meg, akárhogy is néztem, még túl messzinek tûnt. Ezért egyértelmûvé vált, hogy Szilveszterkor felmegyek a Badacsonyra, de hogy még se legyen túl rövid a táv, elõneveztem a „Vár a Szigligeti-vár” vártúrára is, amit megtoldottam még egy rövid kitérõvel a szigligeti Óvárhoz.  Így a vége körülbelül 16 kilométer lett.


Délelõtt 10:15-kor indultam el Badacsonyból Rózsakõ - Klastrom-kút - Kõkapu - Kisfaludy-kilátó útvonalat választva. A kilátónál nevezés, majd díjazás átvétele (ilyen gyorsan még sohasem követte egymást a kettõ) és egy pohár forralt bor elfogyasztása után, irány a Ranolder-kereszt. Kocogásra váltok, útközben egy kis megálló a kilátópontnál, de sajnos csak a nagy fehér semmit látni. A keresztnél, a második pecsét megszerzése mellet egy pohár finom, forró teával is megkínálnak a pontõrök, ami tényleg jól esik ebben a hidegben. Majd futás tovább a Bujdosók lépcsõje felé. Nocsak… milyen hamar leértem a lépcsõkön, egy hónappal ezelõtt a Tanúhegyek Nyomában túrán ez még majdhogynem fél órámba telt. Úgy tûnik, fejlõdöm. :) A Szigligeti várnál átvettem a vártúra díjazását is.


Végül nem bántam meg hogy eljöttem, bár ha valaki rendezett volna még délután például egy „Fel a Szent György-hegyre” túrát…