Túrabeszámolók


Teleki

kockaTúra éve: 20062006.06.09 11:44:17
Sajnos a Teleki-50 beszámolót nem tudom megírni, mert csak a Teleki-30 túrán voltam :)

Szóval korán reggel start, bemelegítõ futás a metróban, vonaton punnyadás, ilyesmi. Jó hosszú sor a startnál, el is kezdtem rajta erõsen gondolkodni hogy én is jelentkezek pontellenõrnek. A fûrõl a dér lassanként felolvadt ahogy haladtunk Drégely vára felé, egész meleg lett, úgyhogy uninstalláltuk a pulóvereket és a lábszárvédõket.
Jó kis csapatban haladtunk kényelmes tempóban, a távolban már látszott hogy a hegyek csúcsait hó borítja. Amikor odaértünk az elsõ nagyobb hófolthoz bele is hemperegtem, hátha nem lesz több. De aztán lett, ahogy haladtunk egyre inkáb összefüggõvé vállt a hó, az egyik csúcson ahol 25-30 centis hó volt. Mi meg ott állatkodtunk pólóban. Ja igen, filmet készítettünk ismét a 'The Börzsöny Witch Project' címen. :)
Szokásomtól eltérõen felmásztam én is a Csóványos tetején a geodéziai pont tetejére, csodálatos a kilátás, teljesen tiszta volt az idõ. Aztán innen a Nagy Hideg hegyen keresztül én lassan a célomhoz értem, úgy délután 3:30 körül oda is értünk, Dani továbbindult mert õ 50-est vállalt be. Nekem még volt úgy két órám a legközelebbi buszig, kifeküdtem napozni egy templom mellé. Nagyon szép idõ volt, feltöltõdött az aksim teljesen.

A legjobb móka a hócsata, a filmforgatás és a patakátkelések voltak, majd meglássátok :)

Igazából belefért volna a fejembe a hátralevõ 20 km látnivalója is, de most úgy gondoltam hogy legyen egy pihenõs hétvége a két 50-es túra után. Nem is bántam meg, már most is úgy érzem hogy kész vagyok bármire :)