Túrabeszámolók


Fóti-Somlyó 30 / Hát, ez csúcs...!

suvidaniTúra éve: 20052006.06.10 01:27:26
az év utolsó teljesítménytúrája mindnen várakozásomat felülmúlta! Habár 29én még hideg de száraz idõ volt, reggel meglepve hallgatam a hírekben, hogy országszerte problémákat okoz a hirtelen jött havazás.... remek, szép napnak nézünk elébe. Szerencsére a HÉV közlekedéssel nem volt probléma, így 8:25kor elrajtoltam csömörrõl.

A túra szervezés számomra kicsit szokatlan volt: hiányoztak ugyanis a megszokott elenõrzõ pontok, helyettük mindenféle tereptárgyak megfigylésével kellett igazolni a teljesítést: milyen színû a Fót határában található játszótéren lévõ csúszda, milyen anyagból van a feszület a kálvári hegyen, hány züld+ jezés van a villanyoszlopon meg
ilyesmi... (persze ezeket senki sem ellenõrizte:-) Szerencsére azért akadt egy frissítõ állomás is, ahol meleg teával és nápolyival várták a túrázókat egy étterem fedett, jól befûtött teraszán. Itt futottam össze kockával, akivel együtt folytattuk az utat.

Az idõ egyszerûen elképesztõ volt: a 25-30cm-es porhó alatt többnyire tükörjég foglalt helyet, tréfás perceket szerezve ezzel a túrázóknak. Ami azonban igazán problémát okozott az a viharos erejû szél szárnyán az arcunknak csapódó hó és jégdarabok voltak. Ennek köszönhetõen abban az érdekes élményben volt részem, és még láthatóan más túrázónak is, hogy a szemüldökünkre és a szemüvegeinkre hó és ég fagyott rá... Ugyan a szervezéssel nem volt probléma, de ha az idõ nem lett volna
ilyen kegyes velünk, elég lapos, jellegtelen túránk lett volna. (sõt, még egy iszaplerakó melett is kénytelenek voltunk elsétálni, amit csak úgy becéztünk, hogy sz@rgyár.)

A célban kaptunk 2dl üdítõt, és egy mézeskalács malacot, ja és persze a kötelezõ kitûzõ/oklevél párost. De a meglepetés csak eztán jött: ugyan 15:00ra beértünk, nem sikerült elmenni a 15:38as vonattal, mert 40 percet késett!!! szerencsére elég gyorsan észrevettük, hogy a kocsmából lehet látni, hogy a vasúti átkelõ fénysorompója pirosan vagy fehéren villog :-).

vannak képek: http://kep.tar.hu/suvidani/50196380#2
vannak videók: http://suvidani.uw.hu