Túrabeszámolók


Téry Ödön emléktúra 50/25/20

kockaTúra éve: 20062006.06.13 13:55:33
Idén meglehetõsen kevesen, talán 200-an indultak a Téry Ödön emléktúrán, pedig ezerrel sütött a nap, a táv elsõ felén sár se volt igazából. A második felén se annyi mint a Bakonyi Mikuláson :)

Szóval ilyen lazán szép idõben vágtunk neki Herr Lehrerrel és Krisztával. Lassan haladtunk, nézelõdtünk, piknikezgettünk :) Aztán Kriszta Klotyiligeten felszált a hiperexpresszre, mi meg nekivágtunk a hátralevõ 25 kilométernek. Innentõl elég jól haladtunk, de mire felértünk a Dobogókõre, bezárt az EP. Ez azért cikis mert csak 3 perc késéssel értünk oda és vagy fél órát hoztunk be a lemaradásból. A következõ ellenörzõpontnak is csak a visszafelé boklászó embereivel találkoztunk, elindultunk lefele. Na itt elég gyorsan besötétedett és elvesztettük a piros útvonalat. Jött mindenféle rossz ötlet hogy menjünk le a kövesen meg a Rám szakadékon. Én ragaszkodtam hozzá hogy a piros útvonalon menjünk, végül ez is lett belõle. Épp csak az a baj hogy az út valami egészen durván sáros volt. Valahol teherautókkal jól össze is járkálták, nem volt egyszerû eset :)

Aztán úgy jó 40 perc késéssel értünk célba, mondjuk az elbóklászás miatt egy jó 55 kilométert lenyontunk. Szerintem még így is szép eredmény ahhoz képest hogy két tapasztalatlan túrázóval mentem. A talpam kicsit fáj, de amúgy nem lehet azt mondani hogy elfáradtam.

Egy 20-ast simán bevállalhatott volna bárki aki nincs lélegeztetõgépen.