Túrabeszámolók


Isaszegi csata emléktúra

BubuTúra éve: 20112011.04.15 19:11:06

VIII. Isaszegi csata emléktúra - 2011. április 3., vasárnap


 Túrastatisztika:


45 km: 44 induló / 43 teljesítõ (ebbõl 1 fõ Pécelen feladta a túrát, 1 fõ 2011.03.13-án rendezõi bejárás keretében teljesítette a távot)


30 km: 180 induló / 172 teljesítõ (ebbõl 9 fõ nem ért célba, 1 fõ pedig 15 km-re nevezett, végül a 30 km-t járta végig)


15 km: 332 induló / 327 teljesítõ (4 fõ feladta, 1 fõ átnevezett 30 km-re)


 A túra rendezésében idén nagyobbrészt az Isaszegi Természetbarát Klub vett részt, az alapító Útvonalkövetõk Klubjából csak az utolsó ellenõrzõpontot, valamint a 15 és 45 km-es távokon a seprûket biztosítottuk. Túránkra meglepõen sokan jöttek el annak ellenére, hogy ezen a napon (részben a környéken) más konkurens túrákat is rendeztek. Ez néha-néha fõleg a rajtban és a célban kisebb fennakadásokhoz is vezetett, amiért utólag is elnézést kérünk. A túrák útvonalán a turistajelzések felfestését, illetve felújítását az Isaszegi Természetbarát Klub lelkes tagjai végezték. Erre helyenként szükség is volt, mivel az elõzõ évhez képest az útvonalakon újítottunk.


A 45 km-es távon a korábbi két (15+30 km) kör helyett egy nagy körtúrává alakítottuk az útvonalat. Kimaradt Gethe úrék háza, Szentgyörgypuszta és a Sápi út, bekerült helyette Sülysáp környékén a Forró-forrás és a Hrabina-hegy. A 30 km-es távon bekerült az Öregtemplom és az isaszegi kálvária, továbbá a két hosszabb távon kisebb változást iktattunk be Pécel elõtt a Pap-hegy környékén (ezúttal a P+ helyett a S sávon), valamint Pécel és Isaszeg között sikerült egy új útvonalat találni és kijelölni, így a forgalmas nagytarcsai mûúton a korábbi 800 helyett csak 130 métert kellett menetelni túrázóinknak. A 15 km-es távon csak a kálvária jelentkezett újdonságként a Z sáv jelzés kisebb módosításával. A korábban alkalmi fehér pötty jelzéssel ellátott Isaszeg - Szentgyörgypuszta - Sápi út - Honvédsírok útvonal pedig új Z+ jelzést kapott, ZL jelzésû leágazással Szentgyörgypusztán a Honvédkereszthez.


Résztvevõinknek köszönjük, hogy az Isaszegi csata emléktúrát választották ezen a napon, teljesítõinknek pedig gratulálunk.


Hevér Gábor, rendezõ