Túrabeszámolók


Mandulavirág

efemmTúra éve: 20112011.04.27 11:52:56

Levélben érkezett rendezõi összegzés és eredmények. Bõvebben a BalatonRiviéra honlapon.


A túránk sikeresen lezajlott (2011.04.16-án), 155 jelentkezõ nevezett be a Mandulavirág 20 túrára.


Résztvevõi beszámolók:




Kedves Szervezõk,



barátaimmal együtt részt vettem múlt héten a Mandulavirág 20 túrán, és szívesen teszek eleget kérésüknek, hogy pár szót írjak visszajelzésképpen.



Számomra ez egy nagyon kellemes, barátságos hangulatú túra volt. Szép és korábban általam nagyrészt ismeretlen helyeken vezetett, így lehetõséget adott új túrahelyszínek megismerésére. Különösen tetszett a Felsõörsre való visszatérés elõtti erdei szakasz (Z) a patak mentén. A szervezõk nagyon lelkesek voltak :-)

Ja, és köszönjük az étteremtippet, az olasz étterem nagyon jó választásnak bizonyult ;-)



Pár szó arról, hogy mitõl lehetne még jobb a túra jövõre, természetesen az én véleményem szerint:

- többféle táv (saját magamnak akár egy hosszabb, 30-35 km környéki táv is bõven elférne, jóval több szinttel, míg kisebb gyerekeknek valószínûleg túl sok a 20-as)

- több erdei (nem-aszfaltos) szakasz (a túra elsõ felében elég sokat mentünk aszfalton)

- én szívesen veszem, ha az útvonalleírás 1-2 mondatnyi ismeretterjesztõ infót, érdekességet tartalmaz azokról a helyekrõl/épületekrõl amik mellett elvezet az út



üdvözlettel,

Kovács Imre




Kedves Szerkesztõség!



Az áprilisi Mandulavirág 20 gyalogtúrájukon vettem részt igen nagy örömmel; lelkesedésemet szeretném megosztani Önökkel mind a szervezést, mind az útvonal-kiválasztást illetõen. Gyönyörû helyeken vitt az út, változatos volt, kilátók, kispatak, szõlõhegy, lovak, dimbek-dombok, zöld erdõ és persze a mutatós mandulafák, aranyvesszõk. Milyen jó is volt a helybeli idõsekkel összeköszönni a kis utcákon!



De kezdhettem volna már a rajtnál, a családias hangulattal, a kedvességükkel, a jól használható útvonalrajzzal és a szuper szalagozással.



Külön dicséret illeti a fiatal lányokat-fiúkat az ellenõrzõpontoknál, kedvesek, lelkesek voltak. És persze az az indító zsírosdeszka is nagyon jól esett a beérkezés utáni kis sütivel.



A honlapjuk is nagyon tetszik, azóta szívesen böngészem; most már van fogalmam Endrõdi Sándorról, a Balaton Riviéráról és a túra után egy csopaki olaszrizlinget is beszereztem, csak az íze kedvéért:-)



Köszönöm Önöknek a szép élményeket, további munkájukhoz is kitartást és lelkesedést kívánok, a sikerük garantált!



Üdvözlettel,

Taman Mónika

Siófok