Túrabeszámolók


Tési-fennsík 50/25

TopogóTúra éve: 20112011.05.18 15:37:59

Tési-fennsík 25km


  Az idõjárás kegyes volt azokhoz, akik szombaton ezt a túrát választották. Tiszta napsütéses idõ, kánikula nélkül.


Idén a rövidebb távon indultunk, mert ennek van egy olyan szakasza, amit még nem ismertem. Ja, meg az 50-es nagyon kimerítõ. :)


Mi speciel nem tévedtünk el, de ennek elsõsorban az erõs koncentráció és az ügyes GPS volt az oka. Néhány helyen valóban kétséges lehet a választás egy-egy keresztezõdésben. Nyilván lehetne jobb is a jelölés, de nem hiszem, hogy ezért le kellene dorongolni a szervezõket, akik társadalmi munkában és lelkesedésbõl teszik, amit tesznek. Az eltévedés lehetõségét egy kis kalandnak kell tekinteni, ami a túrák velejárója. Én például a túrák 90%-án eltévedek, mert nincs végig húzva a túra útvonalán egy sárga kötél, amire ráakaszthatom a karabinerem. Soha eszembe nem jutna ezért a szervezõket hibáztatni, de ez nyilván mentalitás és hozzáállás kérdése. Nekem az eltévedés belefér, a ,,kaland" része, másnak megbocsáthatatlan bosszúság.


A szervezõk válaszát is inkább a csitításnak, tompításnak érzem, és nem annak, hogy bármely résztvevõt hülyének néznék. De ez nyilván csak az én véleményem.


No, mindenesetre én elégedett voltam a túrával, az útvonallal, az idõjárással, az erdõk-mezõk virágainak illatával, a madarak csicsergésével, a fantáziadús zsírosdeszka díszítésekkel, és a szervezõk kedvességével.


Az már nekem is csak a beérkezéskor derült ki, hogy sokkal többen voltak a résztvevõk, mint tavaly. Ez igazán örvendetes!