Túrabeszámolók


Sziget kerékpáros (Csepel-sziget)

ildi74Túra éve: 20112011.05.29 19:11:52

Idén harmadszorra vágtam neki a hosszú távnak. Bár nem jósoltak túl jó idõt erre a napra reggel mikor felkeltem gyönyörû napsütés fogadott. Felhõtlen jó kedvvel készülõdtem és indultam a rajthelyre. Mivel Szigethalmon lakom, így természetesen az innen induló kört választottam.


8 órától lehetett nevezni, sikerült is az elsõk között indulnom. Mivel elég jól ismerem a környéket, így gond nélkül átmentem Tökölre, onnan pedig az elsõ ellenõrzõ pontra. Szokásos jó kedélyû pontõrök fogadtak, a szörpön kívûl borocskával is :) Mivel kicsit korai volt még az idõpont a borhoz így maradtam a narancs szörpnél :) Még mindig napsütésben tekertem a második ponthoz, ami egyben rajthely is volt. Máskor itt tömegek szoktak lenni, most csak a pontõrök fogadtak. Mondták, hogy volt pár korai induló, de messze nem annyi mint amennyire számítottak. Némi zsíroskenyér és tea után tovább indultam a Tassi-zsiliphez. Olyan jó lenne megérni, hogy egyszer gyönyörû aszfalton tekerhetünk ezen a szakaszon :) Ugyanis itt valami borzalom az út minõsége, szétrázza az embert rendesen. A zsilipnél almával várták a túrázókat. Visszafelé nem gyenge szembeszélben tekertem, de még mindig napsütésben! A lórévi leágazó után nem sokkal jött az elsõ dörrenés... Majd kövér esõcseppek... Kevés ázással elértük a buszmegálló beállóját, így másodmagammal ott húztuk meg magunkat. Mikor csillapodott az esõ nekiindultunk, úgyhogy eláztunk. Lórévnél megvártuk, hogy elálljon teljesen, közben megettük a csokinkat amit ott kaptunk. Ismét kisütött a napocska is, így bizakodva tekertünk ismét Szigetújfalu felé. Most már jöhetett a borocska is :) A borocskával együtt jöttek a felhõk is... De Szigethalom felé világosnak tûnt az ég, így nekiindultunk  az utolsó szakasznak. Ahogy kiértünk a faluból jött ismét a dörgés és leszakadt az ég. Ki is tartott a szakadó esõ egészen a célig. Értelme nem volt félreállni, meg nem is nagyon lett volna hova. Bõrig ázva értünk célba. Az esõ remek motiváció volt, 4ó20p alatt teljesítettem a hosszú távot :) A célban ismét zsíroskenyér, szörp várt, ami nagyon-nagyon jól esett. Kis beszélgetés után hazaindultam mert már nagyon hívogatott a forró zuhany!


A túra nagyon jó volt, az idõjárásról nem tehetnek a szervezõk. Ismét köszönet a bõséges ellátmányért, kedves pontõrökért!