Túrabeszámolók


Marcus Aurelius Menetnapok - Marc Aurel Marsch

(budai-)H.G.Túra éve: 20062006.09.01 22:14:40
Marcus Aurelius Marsch 1x40 km (1 napos)

A túrára reggel 5 órakor indultunk zsotyekkel és az õ autójával. A határ elõtt egy jelentõsebb dugóba keveredtünk, így sikerült elég neccesen, a 8 órás tömegrajt elõtt pár perccel a rajtnak helyt adó Benedek laktanyába érnünk. 8 órakor startpisztoly dördülésére indultak a katonák és a civil turisták, mi néhány perccel utánuk.

Idén egy régebbi, az elõzõ évekbelinél lényegesen szebb útvonalat jelöltek ki a Lajta-hegység tölgyeseiben. Viszont ezúttal csak egy ellenõrzõpont volt egy nagyobb tisztás szélén, amit azonban kétszer kellett érinteni (14 és 28 km-nél).

A ponton elsõ körben volt leves, kenyér, müzliszelet, banán, alma, tea, rostos üdítõ (Pago), két fajta süti, ásványvíz. Második alkalommal már csak leves, kenyér, kevés müzli és banán, alma, Pago üdítõ és ásványvíz. Amikor közeledtünk a ponthoz, Grényi Imrével találkoztunk szembe, aki felhívta a figyelmünket, hogy van virsli is. Amikor viszont a ponton rákérdeztem a virslire, nem akartak adni és nem is adtak, azt mondták, hogy „reserviert”. :o((

A célban viszont jól vacsoráztunk, miután átvettük a teljesítésért járó jelvényt és oklevelet: rántott szelet rizzsel (én) / pörkölt tésztával (zsotyek) és utána túrós rétes vaníliaöntettel. Ja meg volt alma, és 5 fajta üdítõ az automatából korlátlanul.

A túrán a topikosok közül még nehez mokaszin sporttárssal találkoztunk, aki viszont a két napos meneten indult, a katasztrófavédelmis csapat tagjaként.