Túrabeszámolók


Budapest Kupa Díjkiosztó

ZETúra éve: 20112011.12.18 15:24:46

Bár 2010-ben is terveztük, hogy családilag teljesítjük a 6, illetve legalább 10 túrát, de úgy alakult, hogy csak idén sikerült. Persze nem csoda, hiszen a kisebbik lányom idén januárban múlt három éves, és tavaly csak erõs jóindulattal lehetett volna azt mondani, hogy végiggyalogolja a túrákat - idén azonban már belevágtunk, és nem csak a kupa hat túráját, hanem még néhány másikat is nagy lelkesedéssel és örömmel csinálta végig õ is, meg az egész családom.


Mindkét lányom izgatottan várta a mai napot, a nagyobbik számolgatta a napokat, hogy mennyit kell még aludni :-) aztán reggel felkerekedtünk, és épp idõben megérkeztünk a díjkiosztónak idén helyet adó iskolához. 420 teljesítõ - fél percével számolva is három és fél óra, számolgattam - szerencsére más is :) úgyhogy a díjazottakat hármasával szólította Laci.

A gyerekekkel kezdték, teljesített túrák száma szerint haladtak elõre, füleltünk, aztán elhangzott a két név, kiballagtunk, átvettük a kupát, gratuláció... Gondoltam, a legfiatalabb teljesítõ megemlítése késõbb jön... Ebben tévedtem, pedig Lacinak meg is említettem, hogy három múlt a kisebbik lányom (az persze igaz, hogy a teljesítõi listán hiányzik a neve mellõl a születési évszám - a beküldött levélben még megvolt...)



Aztán szünet, átvettük a saját díjazásunkat is, hiszen igyekezni kellett haza, részben a gyerekek miatt (fölösleges lett volna még ott ülni velük addig, amíg bõ 300 ember megkapja a kupáját, hiszen jómagam valahol a sor végén álltam a "Z"-bezûmmel meg a 26 túrámmal), részben a munkámból adódóan.


Szép volt, jó volt, remélem, a hibákat azért ki fogjátok javítani - nem mindegy, hogy 3, vagy öt éves a legifjabb résztvevõ... Legalábbis neki, meg a környezetének nem...


Jövõre? Nem is tudom... A kiírás alapján tömegsport jellegû valamire kell készülni, sok-sok rövid, kényelmes családi sétával, a korábbi éveknél is jóval könnyebben teljesíthetõ feltételekkel lehet elérni a díjazást - ami persze nem baj, csak picit talán veszít az értékébõl... Jövõre (2012-ben)  250km megtételével simán megszerezhetõ a nagy kupa: ez 10km/túra átlagos távot jelent; igaz, kell hozzá kettõ 15km-es gyaloglat is. Azért ez picit visszavesz a motívációból...