Túrabeszámolók


Téli Tihany

EduShowTúra éve: 20122012.02.05 20:20:18

Téli Tihany 20


A tavalyi volt életem elsõ teljesítménytúrája és oly mértékben nagy hatással volt rám, hogy azóta se bírok leállni. Magától értetõdõ volt hát, hogy idén újra benevezek, ezúttal nagynénémen túl barátaimat is magammal rántva, akiknek valószínûleg már a könyökén jött ki a sok óda, amiket a tavalyi év során a Téli Tihanyról zengtem. Legendák a csodás kilátásról, a zajló jég morajáról, a forraltboros EP-rõl, az elképesztõ tömegrõl és arról, hogy tényleg mindenki ott volt, aki számít. ;-)


Ha már a hó tavaly elmaradt, idén -- ahogy én azt már jó elõre tudtam ;-) -- bepótolta magát rendesen és ezzel el is ijesztette a tavalyi tömeg jó részét. A kilátás is szolidabb volt, hisz végig összefüggõ, hófehér felhõtakaró borította az eget, de sebaj... mint tudjuk Tihany télen-nyáron, minden körülmények közt csodaszép.


Elõnevezéssel meg BTHE kártyával (satöbbi) a rajt még a vártnál is könnyebben és gyorsabban ment, így némi szerelvényigazítás után már úton is voltunk, hogy megismételjük a tavalyit.


Egészen meglepõ módon sikerült 865 méter szintemelkedést összeszedni a túrába, ennek megfelelõen fel és le hullámzott az útvonal végig. A Külsõ-tó recsegõs jegén való csúszkálást ezúttal megúsztuk, a várva-várt "forraltboros EP" újfent hosszabb pihenõre csábított minket és a Csúcs-hegytõl a Hálóáteresztõig tartó relatíve hosszú szakaszt pedig idõben tovább nyújtotta, hogy felhõzet ide vagy oda, idén is alig bírtunk betelni a befagyott Balaton látványával.


A hajóállomásnál elkortyolgattunk egy újabb dózis forralt bort és azzal a lendülettel, a lépcsõk megmászása után hip-hopp a célban találtuk magunkat, ahol a szokásos emléklap-kitûzõ kombó mellett egy adag mákos tészta volt a jutalom, hogy ne csak õszinte, de egyszersmind vicces is legyen a mosolyunk.


Köszönjük a kiváló szevezést BTHE! Remélem jövõre is találkozunk Tihanyban!


Képek a túráról itt: https://picasaweb.google.com/105325823451470420959/TeliTihany2020120204#