Túrabeszámolók


multiNavigator.hu Terepfutás - Domonyvölgy

efemmTúra éve: 20122012.04.23 23:06:29

(Összegzés a rendezõi honlapról.)


multiNavigator.hu Terepfutás és Gyalogtúra, Domonyvölgy


Az eredménylista letölthetõ itt


Mákunk volt. És nem csak a tésztával, hanem az idõjárással is:-) Tökéletes futóidõ volt, a pár perces esõk pedig még frissítõnek is jók voltak. A talajviszonyokra sem lehetett panasz, nem volt sár, és szerencsére a por sem nehezítette a versenyzést.


9 órától folyamatosan rajtoltak a 8 és a 15 km-es gyalogtúra résztvevõi, 10 órakor pedig elrajtolt az 5 km-es futás mezõnye. Síkfutásra ennek a futamnak a mezõnye sem panaszkodhatott, majdnem annyi szintemelkedés volt benne, mint a 11 km-es távon.


A képzeletbeli célszalagot a férfiaknál elsõként Forgács István, a nõknél pedig Molnár-Lukács Edina szakította át.


Stílusosan 11 órakor rajtolt el a 11 km-es táv mezõnye. Mind a nõknél, mind a férfiaknál erõs volt a felhozatal, talán nem véletlenül, mivel a Matedora Consulting Kft. jóvoltából az elsõ három versenyzõ pénzdíjjal lett gazdagabb.


A férfiaknál végül Petsuk Zoltán nyert magabiztosan, õt Sebestyén Zoltán követte, szorosan utána pedig a Somogyi Károly érkezett célba.


A nõknél fiatal kora (13 év) ellenére az egész mezõnyt maga mögé utasította Cseri Bettina. Nem sokkal utána érkezett Csere Sára, a dobogó legalsó fokára pedig az ugyancsak nagyon fiatal Hallgat Fanni állhatott fel.


Persze voltak még náluk is fiatalabb indulók, õk a hosszú táv rajtja után nem sokkal mérték össze erejüket. A kisiskolás kategóriában családban maradt a gyõzelem, a lányoknál Ring Dóra, a fiúknál Ring Máté végzett az élen, az ovis fiúk között pedig Molnár Ádám Benedek volt a leggyorsabb.


Mindeközben a túrázók nagy része még javában járta az erdõt, a hosszabb táv indulóit a 2. ellenõrzõ ponton terülj-terülj asztalka (keksz, gyümölcs, szõlõcukor, stb.) várta, a célban pedig minden beérkezõt banán, izotóniás ital, és ásványvíz várt. Akinek még ez sem volt elég, az energiapótlásra, a versenyközpontnak helyet adó Tövis vendéglõben mákos tésztát, és egyéb finomságokat fogyaszthatott, amíg el nem kezdõdött az eredményhirdetés és a tombola, a multiNavigator.hu által felajánlott értékes ajándékokkal. Külön gratulálunk Koren Tamásnak, aki elvitte a fõdíjat, a Silva márkájú távolságmérõs órát, Horváth Máriának pedig az Inov-8 multifunkcionális csõsálhoz!


Reméljük mindenki jól érezte magát, jövõre ugyanitt találkozunk, de persze a következõ futásig nem kell ennyit várni, május 5-én Budapesten, a Népszigeten, rá egy hétre, május 13-án pedig Veresegyházon találkozunk!:-)


5 km, abszolút dobogósok:


Nõk:



  1. Molnár-Lukács Edina

  2. Vasas Viktória

  3. Dr. Iván Csilla


Férfiak:



  1. Forgács István

  2. Masek István

  3. Szalai László


11 km, abszolút dobogósok:


Nõk:



  1. Cseri Bettina

  2. Csere Sára

  3. Hallgat Fanni


Férfiak:



  1. Petsuk Zoltán

  2. Sebestyén Zoltán

  3. Somogyi Károly


Az eredménylista letölthetõ itt