Túrabeszámolók


Mandulavirág

efemmTúra éve: 20122012.05.02 14:27:21

(Rendezõtõl levélben érkezett beszámolók.)


Kedves Szervezõk,



a Mandulavirág teljesítménytúrával kapcsolatban szeretnék visszajelezni. Elõször is köszönjük a 35 km felvételét a választható távok közé. Külön kiemelném, hogy a 35-ös túra nagyon szép helyeken ment, remekül sikerült kitûzni az útvonalat. A szalagozás nagyon jópár helyen segített, apróság, hogy két ponton elbizonytalanodtunk egy kicsit (az elején a kilátó felé balra lefordulásnál, másodjára a Koloska völgynél a sokadalomban nem volt teljesen egyértelmû, merre tovább). Ami még néhányszor jól jött volna, egy táv/szint táblázat és/vagy szintrajz, hogy jobban tudjunk kalkulálni az erõnkkel.

Személyesen számomra ez egy elfárasztó, de nem kimerítõ, és összességében remekül sikerül túra volt. Külön köszönet a célban a mandulás süteményekért, teljesen feldobta a célbaérést!



Remélem jövõre ismét találkozunk,



üdvözlettel,

Kovács Imre




 


Kedves Balaton Riviéra Csapata!



Fantasztikus volt a Mandulavirág akadályverseny!

A 7 km-es távon indultam, a térkép egyértelmû és világos volt, tökéletesen levezette a túrát, köszönet érte Fehérvári Máténak.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban miután kiraktam a fészket rakó, odút készítõ vagy odút foglaló madarak csoportjait jó megoldásomért cserében következett a fantasztikus meglepetés kinyílt a doboz, és három édes kis macskabagoly fióka pislogott rám hatalmas szemekkel, simogatni is lehetett, annyira bájosak voltak, de még volt jó a buliban :) 4 kis mókus kölyök várta a finom kecske tejet, remélem sikerült szerezni!? A Plull Vízimalomnál a Nõk a Balatonért két kedves hölgytagja fogadott és mindjárt meg is itattak finom csap- ásvány- és forrásvízzel. A jó megoldásért cserében kaptam egy kulacs forrásvizet, finom volt abban a 30 fokos melegben. A malmot is megnézhettem plusz még, köszi, olyan finom nagymamám szaga volt mindennek.

Tovább a Paloznaki Kálváriánál is történt velem egy érdekesség: tavaly is ittunk annál a kútnál és kedves emberek kiírták, hogy szomjas vándor, ha ittál légyszi locsold meg a virágokat is, idén nem volt kint a felhívás, de én meglocsolgattam a szomjas árvácskákat és százszorszépeket, mellmagasságban van a virágágyás és ahogy locsolgatok egy fényes szempár néz rám figyelmesen.... egy gyönyörû szép sikló volt, vettem a bátorságot és amikor a feje már eltûnt a kõalatti mélyedésben megsimogattam a pikkelyes bõrét, otthon volt mit mesélnem a srácoknak :)



A célban jól esett a zsíros kenyér tripla adag hagymával, köszi a kedves hölgynek! és a mandulás süti is fincsi volt. Jövõre is indulok az akadályversenyen, sõt hozok legalább még egy embert :)

Mindenkinek köszönöm a munkáját, annak a fiatal srácnak aki a baglyokat és a mókusokat istápolta külön is NAGYON ÖRÜLÖK, JÓ LÁTNI, HOGY MÁSOK IS ÍGY SZERETIK AZ ÁLLATOKAT.



Sziasztok, Berezvai Ferencné Éva

Budapest, 2012. április 29.




Kedves Szervezõk!



Gratulálok a szépen kidolgozott túra megszervezéséhez, lebonyolításához. Nagyon tetszett az útvonal, gyönyörû helyeken mentem, szépeket láttam. A jelzés teljesen jó volt, nem lehetett eltéveszteni, az ellenõrzõpontokon mindenki kedves volt.

Köszönöm szépen a szép napot!



Haidegger Judit