Túrabeszámolók


Pázmándi TOPorgó

vízhólyagoskislábujjTúra éve: 20122012.10.10 16:15:49

TOPorgó 20 km-es táv


Újonc túrázóként töredelmesen bevallom, hogy ez az elsõ túrabeszámolóm. Hasznos kis dolognak tartom, hogy íly módón tájékoztassuk egymást és a szervezõket a túra milyenségérõl, ezért most én is csatlakozom a vélemény megosztók táborához!


Kezdõként nekem a 20 kilóméteres táv, amolyan mumus szerû volt. Nem tudhattam mennyi is lesz pontosan az a 550 m-es szint. Hát, így visszagondolva nem is volt olyan vészes. 3 hegy, és le is tudtuk szinte az egészet.


Közben el-el mélázgatva a szõlõ lugasok között, -remélve hátha maradt még néhány szõlõfürt a lecsupaszított szõlõtõkéken- csak úgy repült az idõ. Azt a pár szem szõlõt majszolva szinte mindenünk ragadt a túlérett, egyébként mézédes szõlõtõl, de a reggeli párás fû megoldotta ragadós problémánkat :). A táj nagyon szép volt, úgy igazán nem is tévedtünk el, talán csak egy kicsit, de egy falubéli szivélyesen útba igazított. Az idõ is kedvezett az õszi kirándulásnak....


Kb 8 óra alatt (nem szeretek sietni,igazából nem is tudnék) célba is értünk, ahol finoman illatozó gulyásleves várt ránk. Én azon kevesek közé tartozom, akik nem szeretik a gulyáslevest, de be kell vallanom nagyon ízletesnek tûnt. Ez mindenképpen dicsérendõ, hogy nem csak olyan összedobott mócsingos húsból álló mosogatólét tettek az útközben megéhezõ túrázók elé.


Összefoglalva, jól megszervezett kis túra volt ez. A itinert egyébként egy picit pontosíthatnák, de ennyi az összes negatív tapasztalatom.