Túrabeszámolók


@Éves túraösszesítő

kekdroidTúra éve: 20122013.01.09 17:43:44

2012 – évzáró


Statisztikát már régen írtam:


Az összes megtett táv majd' 140 km-rel több, mint az Odessza-Csap út közvetlen vonattal.

Az összes megtett szintemelkedés egy tucat kilométerrel kevesebb, mint az idén megtett túrák átlagos hosszúsága.

A túrák számáról: átlagosan havonta két egész nyolc század túrára jutottam el, ez a teljesítménytúrázás szempontjából magammal szemben hat éve felállított egyetlen követelményt nyolc századdal túlteljesíti.


Legyenek legek is:


Legtöbbször meglátogatott tájegység: Bükk. Jó itt járni, jó lenne ennél is gyakrabban.

Legrégebben jártam ott teljesítménytúrán: Mecsek. Most a LeFaGySz-szal azért egész sokat pótolhattam.

Legnagyobb újdonság: Barcika 50 és a Verecke 70 – Oberon útja. Pedig az utóbbinak a végét már bejártuk Újév másnapján.

Legnagyobb hõség és legnagyobb küzdelem: Palóc Expedíció 100. Ehhez nem is tudok mást hozzátenni.

Leginkább kicentizett célbaérés: Hatvan éves az Országos Kéktúra 60. Nem annyira a szintidõ, mint az utolsó vonat indulása miatt.

Leglazább túra: Bükki Házak – Kreatív.

Legkényelmesebb túra: Sárpentele 15.

Legtovább a Verecke túra rajtjába utaztam (14 óra), a legrövidebb ideig pedig a Bükki Kilátások céljából (kb. 15 perc, gyaloglással).


Akárhány számot leírhatnék még, meg folytathatnám a leg-listát is... de a hóesést a BHTCS-n, a csúszkálást a jeges úton az Ebecki-tetõre, a sártengerbe forduló mecseki lejtõket, az õrségi vihart, a Kárpátok vízválasztójának elérését, a leereszkedést a Vadorzó-hágóról (ööö, ez nem is tt! :)), a napkeltét Szécsény elõtt, az õszi napsütést a Tatabányán, az éji ködöt az Isziniken Pilis oldalában és a hazaérkezést a Tortúrán... ezeket, és a többi élményt, kalandot úgysem tudnám rendesen leírni. Rendetlenül pedig már leírtam úgyis, ezúton is köszönöm mindenkinek a figyelmét, aki olvasta a beszámolóimat.


Kétezer-tizenkettõben a lehetõségekhez képest sok túrára sikerült eljutnom, köszönöm a rendezõknek a rendezéseket, útitársaimnak a társaságot, az autósoknak az autós fuvarokat. Köszönöm sokaknak a túrabeszámolókat, a fényképeket és a videókat, amelyeket olvasva, nézve és hallgatva a túramentes idõszakokban is úgy érezhettem, ott vagyok veletek, mindenhol.


-Kékdroid-