Túrabeszámolók


Gyermekvasút nyomában

efemmTúra éve: 20132013.03.15 20:34:27

(Rendezõi összegzés a www.gyermekvasut.hu honlapról.)



• Hír dátuma: 2013. március 15. péntek



2013. március 15-én pénteken ismét megrendeztük a hagyományos teljesítménytúra nappali változatát.

 






Teljesítménytúrázók Virágvölgy állomáson





Habár az idõjárási viszonyok hirtelen tavasziról téliesre fordultak, havazott és erõsen fújt a szél, A Gyermekvasút nyomában címû teljesítménytúra nappali változatát idén is megrendeztük. A körülmények ellenére is több mint négyszázan beneveztek és teljesítették a kihívást.



A résztvevõk ez alkalommal is Széchenyi-hegy állomásról indultak, hogy 20 km megtételével, a Gyermekvasút állomásainak és a környék fõbb látványosságainak érintésével megérkezzenek Hûvösvölgybe.



Az elõírt szintidõ hét óra volt. A kijelölt ellenõrzõ pontokon szervezõk – jelenlegi és volt gyermekvasutasok – fogadták a túrázókat, akik igazolták a pont érintését és segítséget nyújtottak a túra folytatásához.



A cél most is a Gyermekvasutas Otthonépületben volt. A célba érkezõk a teljesítést igazoló oklevelet és kitûzõt kaptak, valamint meleg étellel vártuk õket.



A célba sikeresen megérkezõket és a túrát menet közben feladókat is meginvitáltuk, hogy vonattal, a Gyermekvasúton tett utazással térjenek vissza Széchenyi-hegyre, a rajt színhelyére. A túrát késõ délután befejezõkre való tekintettel a vonatok a szokásosnál hosszabb üzemidõben közlekedtek. A nosztalgiavonatok azonban – mûszaki okok miatt – ezen a napon nem közlekedtek.






Személyvonat Hárs-hegy állomáson





A Gyermekvasút nyomában címû 20 km-es teljesítménytúrát legközelebb éjszakai változatban, 2013. augusztus 19-én hétfõn rendezzük. Útvonala a nappalival azonos, azonban ellentétes irányú lesz, azaz Hûvösvölgytõl Széchenyi-hegyig tart.