Túrabeszámolók


Óbudai Körtúra/Határtúra

ZETúra éve: 20132013.03.19 20:03:03

Március 3-án rendezõi bejáráson teljesítettem a 15km-es távot, néhány részlet a beszámolóból:



"Az indulás után mutatom a tavalyról jól ismert utcát fölfelé: át a villamossínen a gyalogos átkelõn és a szemben lévõ utcán fölfelé.

A jelzés is hamar megvan, az elsõ sarkon máris fordulunk jobbra, az érdekes díszítésû házak közé.

Jobbra lent a Kandó villanymozdonya pihen, picivel késõbb a csapat eleje (a náluk lévõ leírás szerint) balra indul egy lépcsõn - hiba, ugyanis ez a régi jelzés, az új az itt egyenesen halad tovább... Mindegy, nem én vagyok a "fõnök" :-) megyek a többiek után. A jelzés, bár igencsak ütött-kopott, de azért itt-ott még megvan, úgyhogy nagyon elkavarni erre sem lehet - a leírás javítva lesz, az elsõ ep-hez egyébként mindkét irányból kellemesen el lehet majd találni (teszek ki szalagot vagy A4-es lapot, ahova kell).


Miután megnéztük, hol fogok pontõrködni, aszfaltra váltunk, egy bolt jobbra, egy picike körforgalom, majd a Barlangtól Barlangig-ról is ismert, a Mátyás-hegyre felvezetõ lépcsõ aljában állunk meg ismét: itt lesz a következõ pont, úgyhogy ez a letérés is "pipa".

Felfelé egy helyen elõjön a "balra vagy jobbra" dilemma, szalag elõjegyezve, egyébként meg jobbra tartva megyünk tovább, fölfelé.

A kõbánya szélén futó kerítésig merészkedve érdekes ábrát látunk a bányaudvaron kõbõl kirakva - vagy ufók, vagy vicces kedvû emberek csinálták :-)

Innen még egy pici szint, majd lefelé, ahogy a jelzés mutatja, itt bal oldalon egy csõkorláttal lekerített zsomboly nyílása sötétlik (belelesni szabad, beleesni tilos).

Miután ismét kiértünk az aszfaltra, elõjegyzünk néhány újabb szalagot (kell, Zöldgömb filozófia ide, vagy oda...), közben megörökítem a "merre nem szabad lemenni a hegyrõl" utcán feltáruló panorámát.

..."


Bõvebben, néhány fotóval, gps-trackkel, térképpel: Túrablog