Túrabeszámolók


Katica Tanya Betyár Maraton

takacspitykeTúra éve: 20132013.08.11 22:55:10
Katica Tanya Betyár Félmaraton 2013

Zselice. Szláv eredetû szó, annyit jelent: kellemes, üde. A Zselic erdõi már több mint ezer éve királyi vadászterületek voltak. Az elsõ állandó lakosok valószínûleg a kanászok lehettek, akik a nomád sertéstenyésztésbõl éltek, vagyis makkoltattak. A Zselic név hallatán a kanászokon kívül eszünkbe juthatnak még az egykori betyárok is, akik ezekben az erdõkben küzdöttek az igazságért.

Talán a Katica tanya éjszakai túrái is a betyároknak és a kanászoknak állít emléket, legalábbis erre következtettem a célban kapott oklevél alapján. Megjegyzem: ez az oklevél (a kitûzõ is) nálam benne van az elsõ három legjobb oklevél között, már tavaly is így gondoltam, hiszen már másodszor került megrendezésre ez a túra. Most is csak a rövidebb távot teljesítettük, és jobban is jártunk. Így volt idõ és energia arra, hogy kibeszéljük az elmúlt hetek történéseit sporttársainkkal, valamint hogy újabb jó fejeket ismerjünk meg. Az idén kevesebb hullócsillagot lehetett látni a többé-kevésbé felhõs égnek köszönhetõen. Az itiner semmit sem változott, tehát emlékezetbõl simán lehetett menni. Így is tettünk, csak mentünk, mentünk, vidáman, jókedvûen, az itinert csak az EP-ken vettük elõ. Így pontosan 5 óra alatt, hajnali egykor együtt értünk be a célba, ahol bepótoltuk a néhány liter folyadékot tea formájában, és az elvesztett energiát több szelet zsíroskenyér és lekváros kenyér képében.

A szervezés a tavalyihoz hasonlóan nagyszerû volt, a pontõrök kedvesek voltak, és közülünk mindenki nagyon jól érezte magát. Külön kiemelném a széplaki EP pontõreit, akikkel közös képeket is készítettünk.

Szóval a túra igazán "zselíce" volt!

Köszönjük a lehetõséget!