Túrabeszámolók


Tavaszi/Téli/Őszi Kab-hegy

spbTúra éve: 20062007.01.17 08:23:29
Már elõre örültem, hogy idén sikerül eljutnom a Téli Kabhegy túrára, aztán majdnem mégsem jutottam el.
Iszonyú nagy köd volt december 16-án. Kocsival indultam Veszprémbõl Nagyvázsonyba, de akkora volt a köd, hogy csak 60-al mertem menni. Elég nehezen találtam meg az indulási helyet, de végül sikerült. A túra Nagyvázsonyból indult, és egyenesen a Kab-hegyig tartott, majd ugyanazon az útvonalon vissza, amely pontosan 20kilométert tett ki.
A nevezés elég gyorsan ment, én voltam a 93., és utánam még jöttek, úgyhogy a szervezõk elégedett lehettek.

Nagyvázsonyon át kellett elindulni, ahol én a kék jelzést követtem, mert ezt hallottam, pedig a kisvárosban másfele vezetett az út, ugyhogy elmondhatom magamról, hogy rögtön a túra elején rossz vonalon mentem, igaz ennek jelentõsége nem volt.

Ezután egyenesen lehetett menni a Kab-hegy felé, egyetlen zavaró tényezõ volt csak, a hatalmas köd!
Gyakorlatilag nem lehetett 50 méternél messzebb látni, ez elég kellemetlen volt, hiszen így nem lehetett látni a többieket, és a tájat sem. De mindegy, tél van, ez hozzátartozik az idõjáráshoz.

A Kab-hegyen már elég sok túratársammal találkoztam, akik visszafelé jöttek. Ekkor már kezdett sütni a napocska, vagy legalábbis próbálkozott vele, de a köd nem oszlott fel.
Folyamatosan emelkedett az út, de ez nem volt megerõltetõ, az igazi nehézség az utolsó 200 méter volt, akkor már ziháltam, de sikerült legyûrnöm a nehézséget, és felértem a pecsételõ helyre, ahol ettem egy virslit, amit a rendezõk készítettek, ittam egy kicsit, majd nyomás visszafele. Igyekeztem jó iramot diktálni magamnak, azt hiszem ez sikerült is. Eltévedni természetesen nem lehetett, hiszen ezen az úton jöttünk.
Végül 13.05 re érkeztem meg Nagyvázsonyba, ekkor már a hivatalos, szalagozott úton. Elég sokat kellett várni az oklevélre és a kitûzõre, mert sokan egyszerre értünk be a célba, és egyedül volt a szervezõ, de végül átvetük a jutalmunkat.
A 20 kilométert kerek 4 óra alatt teljesítettem, amivel elégedett voltam.
A túra csodálatos volt, nagyon jól éreztem magam, úgyhogy jövõre ugyanitt!