Túrabeszámolók


Téli Mátra

efemmTúra éve: 20052005.03.08 22:49:48
Téli Mátra 36

Gyönyörû idõ, -8-10fok, a több száz, korábban induló résztvevõ már valamennyire letaposta a 20cm-es havat, így a terep is járható volt. Mátraházáról lefelé voltak csúszós szakaszok.. (Túrabottal mentem.)

Galyatetõrõl a Magas-tárta látványa lenyûgözõ.

Az ellenõrzõ pontokon pár perces sorállás mindenhol. (Melyekbõl a 15perc plussz simán összejött nekem is. Én sem tartom helyesnek -sem itt, sem pl. a Mátrabérc túrán- emiatt a díjazást megtagadását a túrázóktól.)

A szolgáltatások alacsony szintûek voltak. Mátraszentimrén tea (de, a félliteres "üvegedbe már nem tudok önteni" jelleggel, szóval korlátozottan), célban is tea, Vörösmarty turistaháznál pedig könnyen felejthetõ ízvilággal rendelkezõ leves. (Nem vagyok válogatós, de ez pocsékra sikerült.)

Útközben Galyatetõn, Mátraháza (és Mátraszentimre?) illetve Vörösmarty th. büféiben persze nyilván mindenki annyit és annyiszor frissített amennyiszer csak akart.

A rajtoltatás és célban az érkeztetés illetve az oklevél átadása kifejezetten gyorsan ment. Az oklevél érdekessége, hogy a teljesítési idõhöz mindenkinek a saját, tényleges teljesítési ideje került kinyomtatásra. (Nálam: 7:28)

Második teljesítésem volt a középsõ távon.

efemm.