Túrabeszámolók


Zirc 30 túrák

efemmTúra éve: 20142015.01.24 18:02:32

Zirc30 avató Mikulástúrák - (rendezõi) Beszámoló

2014. december 14. (vasárnap), 9.00-16.00 óra



Immár harmadik alkalommal rendeztük meg a Szarvaskút15, a Kõkapu10 és a Pintér5 útvonalakon túráikat. A mai rendezvényt az Erdélyi Baráti Kör Egyesület által kijelölt és megfestett körútvonalak avatótúrájaként hirdettük meg.

Sajnálatos módon a december 7-re tervezett idõponttól biztonsági okok miatt el kellett tekintenünk.



A résztvevõk többsége a Teljesítménytúrázók honlapjáról szerzett információt az általunk meghirdetett rendezvényrõl.



Most vasárnap számos túrázni vágyó érkezett már a hivatalos rajt elõtt, ezért nevezéseiket fél 9-tõl kezdtük el. A jelentkezési lapok kitöltése után átvették a kiválasztott útvonalak leírását, egy tesztlapot, valamint tájékoztatást kaptak a szükséges információkról.



Igaz a mikulásnak már elmúlt az aktualitása, így is akadtak olyanok, akik mikulás sapkában, mikulás zsákkal, piros ruhában és egyéb kiegészítõkkel jelentek meg.



Mindhárom útvonalon túráztak a résztvevõk. Idén is a szarvaskúti körútvonalnak volt a legnagyobb keresettsége. 33-an teljesítették a 15 km-es távot, míg a Kõkapu10 és Pintér5-ös útvonalon 17 illetve 16 fõ rajtolt el.



A túrára összességében 61-en neveztek be, közülük 5-en (Csornai Csabáné (15+5), Csornai Edina (15+5), Lampek István (15+5), Szabó Attila (15+5) és Lohrmann Mária (10+5)) két távot is teljesítettek.



Minden korcsoport képviseltette magát a túrán. A legfiatalabb jelentkezõnk 5, míg a legidõsebb 69 éves volt. Mindketten a pintérhegyi körutat választották.



Túrázóink az ország számos pontjáról érkeztek. Meglepetésünkre Szórád András Eger városából tette tiszteletét nálunk. De jöttek jelentkezõk Bakonynánáról, Balatonfüredrõl, Budakalászról, Gyõrbõl, Herendrõl, Környérõl, Lentibõl, Lókútról, Litérrõl, Nemesvámosról, Nagyesztergárról, Székesfehérvárról, Szombathelyrõl, Tapolcáról, Tatáról, Tatabánya, Tolnáról, Veszprémbõl, Várpalotáról, Zalaegerszegrõl és természetesen kis városunkból Zircrõl is.



Megfáradt túrázóink épségben, igaz kicsit sárosan értek vissza a célba, ahol nagy szeretettel vajas/zsíros/lekváros kenyérrel, teával vártuk a õket.



A teljesített táv után senki sem ment el tõlünk üres kézzel, mindenki kapott jelképes ajándékot és természetesen emléklapot.

Külön díjaztuk a legmesszebbrõl érkezõ-, a két távot teljesítõ és a tesztlapot kitöltõ túrázókat.





Túrázóinknak a sár ellenére tetszettek a szép vadregényes utak, a fotózásra is kiváló helyszínek; számukra az erdõk, tavak, források páratlan élményt nyújtottak.

Elismerõen nyilatkoztak a túra megszervezésérõl, az útvonalak kijelölésérõl, a térképes útvonalleírásról. Külön kiemelték az ingyenességet, mivel ez igen ritka a szervezett túráknál.



A Békefi Antal Városi Könyvtár, Mûvelõdési Ház és Stúdió KB köszönetet mond

az Erdélyi Baráti Kör Egyesület tagjainak, akik kijelölték, megfestették az útvonalakat

a VERGA Veszprémi Erdõgazdaság Zrt-nek, valamint a Bakony-Agro Kft-nek akik engedélyezték a területükön való áthaladást, a túraútvonal kijelölését,

a Királykúti Vadásztársaságnak a tájékoztatatásért.

a Zirci Városi Nyugdíjas Klubnak, akik finomabbnál finomabb lekvárjaikkal emelték a túrázók ellátásának színvonalát.



A rendezvényrõl képi dokumentáció a Békefi Antal Városi Könyvtár, Mûvelõdési Ház és Stúdió KB weboldalán és Facebook oldalán található.



A rendezvényrõl a Stúdió KB híradást készít.


Városi Könyvtár   8420 Zirc, József Attila u. 1.  www.zirckultura.hu Tel.: 88/593-810, e-mail: igazgato@zirckultura.hu

Városi Mûvelõdési Ház   8420 Zirc, Alkotmány u. 14.  Tel: 88/414-256, e-mail: kultur@zirckultura.hu

Stúdió KB – Városi Televízió   8420 Zirc, Alkotmány u. 14.  Tel: 88/595-260,  e-mail: studiokb@ktvzirc.hu