Túrabeszámolók


Börzsöny Terepfutó / Királyrét

VadMalacTúra éve: 20162016.05.12 16:20:12

„…egy képben csak talán, s csupán a lényeget.”


További remek túrák, melyek megérdemlik az emlékezést. Hangulatos, küzdelmes, szép túrák, melyek rengeteg – olykor igen nehéz - rendezői munkáról árulkodtak. Köszönet illeti érte a megálmodókat és kivitelezőket.  


XV. Börzsöny – Királyrét 30 



Valaki átrajzolta az eget. Kékebb lett a kék, csillogóbb és frissebb. Hozzáigazította a füvek zöldjét, az árnyékok élénk játékát. Küldte a patakban a vizet új cél felé, hogy megtalálja kő és kő között az igazit.


Valaki átrajzolta az eget. Kézi erővel, egymaga. Óvatos sminket készített a napszem köré, hogy kiemelje a fontosat. Köré gyűltek a jóidő-felhők, lármát csapva hívták a végtelent.


Valaki átrajzolta az eget. Tavaszra alkalmas, meg lehet nézni. Lehet büszkének lenni rá és írni bele verset, rajzolni szárnyakat a hátára, elérni, rájönni, megfejteni.Beleszerettem a fénybe, ami sugárzott belőle, beleszerettem a törődésbe, a színeibe, a sóhajába, a történeteibe. Bölcs előrelátása és mérlegelése ámulatba ejt, ilyenkor bármit elhiszek, leginkább bármit…


Elengedi a kezem és kékre vált minden jelző, mehetsz felfelé, elemelkedhetsz a földről. Kiiktatja a gravitációt, észre sem veszem, oldja a félelmet, a szorongásnak ajtót mutat. Összeszed. Egyben vagyok, a rendszer működik, pulzál, lélegez. Csak ő kell és ellátja a funkciót az összes alkatrész.


Én tavasznak láttam, nyárnak, mindannak, amiről beszélni érdemes, aminek hinni lehet, ami látvány, illat és zene. Ami tó és ösvény, mely kanyarog egyre a szív üres kamráiban, megtalálni vélve azt a fikciót, ami elkíséri holtáig.