Túrabeszámolók


Évkezdő tekergő – a Kőszegi-Hegység Télen

emulTúra éve: 20172017.01.14 19:58:54

Reggel 8:30 korul erkeztem meg a var parkolojaban. itt mar latszott hogy nem lesz vicces mindenhol a tura, elozo napi eso tobb centi vastagon lefagyva. Eletveszelyes a kozlekedes.


Elindultam megkeresni a kezdo pontot amit igazan kitablazhattak volna a parkoloban. Majd par perc keresgeles es egy tejes kor utan megtalaltam es el is indultam a turan. Az elejen a varost kell legyurni majd jon a termeszet. A hegyekben mar inkabb ho volt mint jeg, szep tiszta ido, sok sok kilatas. Szint az nem igazan volt a turaban, a legkemenyebbnek mondhato kaptata a Pinter csucs elott vol ami az elso ellenorzesi pont.


Az erdoben voltak kis nyilacskak kiteve ahol donteni kellett volna a tovabbrol, konnyu volt tajekozodni. Viszont amint kiertem a varosba ujra (tura fele meg hatra volt) a tajekozodas katasztrofalis volt. Az itiner leirasa nagyon keves, a terkep megint csak. Jelzesek nem voltak eleg surun elhelyezve sajnos es az erdoben prezentalt kis nyilacskaknak itt mar nyoma sincs (pedig ha valahol itt lett volna ertelme). A 4. pontot keresgelhettem volna egy ideig ha nem talalkozom egy kedves segitokesz parral akik mar jartak ezen a turan es emlekeztek ra merre kell menni.


Tura vegen finom tea es szafalade nagyon jol esett. Gyonyoru ido volt, tobbszor a nap is kisutott. A szervezok kedvesek voltak, a kaja/pia szinten remek volt. De a varosi reszt tenyleg muszaj lenne kitablazni es jobban leirni az itinerben, mert azon tuti hogy max a helyiek tudnak csak kiigazodni, mas nem.